FUTBOL
Esports 15/05/2016

Un empat del City assegura que Guardiola entrenarà un equip de Champions la temporada vinent

El Manchester City no ha passat de l'empat contra el Swansea (1-1) però l'equip de Pellegrini acaba quart

Ferran Rigat
Ihenacho celebra un gol molt important per al futur de Pep Guardiola

BarcelonaEl Manchester City s'ha assegurat l'opció de poder disputar la Champions League la temporada que ve després de l'empat dels 'citizens' contra el Swansea (1-1) i, per tant, Josep Guardiola podrà començar el seu projecte jugant en la màxima competició europea. Ara, li tocarà jugar la fase prèvia, ja que el City ha acabat quart.

Aquest punt deixa el City amb 66 punts, el mateixos que tindrà el Manchester United si guanya el partit endarrerit contra el Bournemouth. Però la diferència de gols beneficia l'equip de Manuel Pellegrini i el deixa en la quarta posició.

Ben aviat el City s'ha avançat en el marcador gràcies al gol de Kelechi Ihenacho en el minut 5. L'equip de Manchester no ha acabat de dominar el partit i s'ha deixat empatar abans d'acabar la primera part. Un gol psicològic d'André Ayew ha posat l'empat al marcador, que ja no s'ha mogut durant tot el partit.

Un canvi de posicions històric

El Newcastle de Benítez s'acomiada de la Premier golejant el Tottenham de Mauricio Pochettino, equip que ha disputat el títol al Leicester durant gran part de la temporada (5-1). Els cinc gols han donat tres punts que ja no tenen cap valor per als homes de Rafa Benítez. Però els 'magpies' han deixat els 'spurs' com a tercers per sota de l'Arsenal.

Aquesta temporada el Tottenham ha tingut la possibilitat de quedar per sobre de l'equip d'Arsène Wenger, un fet que no s'ha donat des del curs 1995-96, però aquesta última derrota sumada a la victòria dels 'gunners' a l'Aston Villa gràcies als tres gols d'Olivier Giroud i el possible últim gol de Mikel Arteta (4-0) ho han impedit. A l'Emirates Stadium s'ha celebrat que l'Arsenal hagui superat els 'spurs' com un títol, ja que la rivalitat entre les aficions londinenques es històrica.

El Leicester acaba la temporada amb un empat

La temporada històrica del Leicester s'ha tancat amb un empat contra el campió del curs 2014-15, el Chelsea (1-1). Cesc Fàbregas ha avançat l'equip londinenc però Danny Drinkwater ha empatat el partit.