Giro d'itàlia
Esports 10/05/2018

El colombià Chaves corona l'Etna en una espectacular etapa del Giro

Rohan Dennis perd la 'maglia rosa' al volcà sicilià en mans de Simon Yates

Ara
2 min
El colombià Chaves corona l'Etna en una espectacular etapa del Giro

BarcelonaAmb un paisatge de fons preciós, amb la cendra volcànica de l’Etna i de fons, el mar, l’equip Mitchelton va fer festa grossa a una etapa del Giro espectacular. El colombià Esteban Chaves, fídel a la gran tradició d’escalador de la seva terra, va guanyar la sisena etapa entrant acompanyat del seu company d’equip, el britànic Simon Yates, qui es va posar la ‘maglia’ rosa.

La sisena etapa, entre Caltanissetta i l’Etna, amb un recorregut de 159 quilòmetres, era el primer final en alt d’un Giro que ha apostat enguany pels finals espectaculars i els escenaris espectaculars, del desert del Néguev a la seducció dels paisatges sicilians. L’ascensió a l’Etna, llarga, era una invitació als favorits per posar les cartes sobre la taula i atacar. I va ser Chaves qui va respondre trencant un grup d’escapats a 5 quilòmetres del final, atac que Yates va seguir, burlant el grup de favorits amb un potent atac. Per a l’australià RohanDennis, el repte de defensar el lideratge el dia que els favorits es van posar seriosos va resultar una utopia, entregant la ‘maglia’ rosa a un Yates que ara lidera la General amb 16 segons de marge sobre l’holandès Tom Dumoulin i 26 segons sobre el mateix Chaves, qui ocupa la tercera posició de la general.

El grup de favorits va creuar l’arribada a 26 segons encapçalat pel francès Thibaut Pinot, seguit d’homes com Tom Dumoulin, Fabio Aru i Chris Froome. El guanyador de quatre Tours, Froome, va tornar a patir, però va mostrar capacitat de reacció i ara es vuitè a 1 minut i 10 segons. La setena etapa es disputa entre Pizzo i Praia a Mare, amb un recorregut de 159 quilòmetres ideal per als velocistes malgrat un petit ascens en els darrers quilòmetres.

stats