POLIESPORTIU
Esports 17/05/2018

La comissió d'igualtat del Congrés insta a prohibir les clàusules antiembaràs dels contractes de les esportistes

Aquestes condicions permeten que el club rescindeixi el contracte de la dona si queda embarassada

Efe
1 min
Un instant d'un partit de waterpolo femení

MadridLa comissió d'igualtat del Congrés de Diputats ha aprovat avui una proposició no de llei que insta el govern a fer les modificacions legislatives necessàries perquè es prohibeixin, de manera expressa, les clàusules antiembaràs en els contractes de les esportistes professionals i aficionades.

"És obvi que són nul·les de ple dret. Però [en no prohibir-les] l'administració ha fet desistiment i ha deixat en una situació de desemparament legal moltes esportistes", ha assegurat Ester Capella, d'Esquerra Republicana, el grup autor de la proposta.

La proposició no de llei, amb una esmena transaccional, s'ha aprovat amb els 23 vots a favor d'Esquerra Republicana de Catalunya, del grup socialista, de Ciutadans i d'Units Podem, sense vots en contra i amb l'abstenció dels diputats del grup popular, que han considerat que "ja hi ha prou armes legislatives per combatre" les clàusules antiembaràs.

Aquestes clàusules, incloses pels clubs als contractes d'algunes esportistes, permeten que el contractant rescindeixi unilateralment la vinculació si la dona es queda embarassada.

El text d'Esquerra insta que "el Consell Superior d'Esports (CSD) i les federacions esportives estatals adverteixin als clubs esportius de la il·legalitat" d'aquestes clàusules. També defensa que s'impulsin "les inspeccions per detectar-les i sancionar-les".

stats