CURSES DE MUNTANYA
Esports 18/06/2012

Un company de Kilian Jornet mor al Mont Blanc

Stéphane Brosse, company de Kilian Jornet, va perdre ahir la vida al Mont Blanc, quan tots dos intentaven la travessa d'aquest cim dels Alps. Era la primera prova del nou projecte de l'skyrunner català.

à. Gozalbo / N. García
2 min
El català Kilian Jornet, a l'esquerra, seguit del francès Stéphane Brosse, durant una ascensió.

BARCELONAUn dels companys d'equip de l' skyrunner català Kilian Jornet, l'esquiador francès Stéphane Brosse, de 40 anys, va perdre la vida ahir al migdia al Mont Blanc, quan tots dos intentaven la travessa d'aquest cim dels Alps. Era la primera de les nou proves del nou projecte de Jornet, Summits of my Life [els cims de la meva vida], amb el qual vol fer travesses en sis dels cims més mítics del món.

La notícia la va donar l'equip de Kilian Jornet a través del seu compte de Facebook. "Lamentem comunicar que durant la temptativa de travessa del Mont Blanc que Kilian i Stéphane Brosse estaven fent aquest matí, Stéphane ha perdut la vida en un lamentable accident", explicaven, i afegien, tot seguit: "Kilian es troba físicament bé i en aquests moments difícils està dedicant totes les seves energies a donar suport a la família de Stéphane i als amics".

Stéphane Brosse, nascut el 20 d'octubre del 1971 a Le Pont-de-Beauvoisin, a França, va patir una caiguda d'uns 600 metres després de trencar-se una cornisa de neu a l'Aiguille d'Argentière, a 3.900 metres d'altitud. Kilian Jornet, que era al costat del seu company, va resultar il·lès de l'accident. El català, juntament amb els altres dos companys de travessa, Sebastien Montaz-Rosset i Bastien Fleury, també experts en esquí de muntanya, van rescatar el cos del seu company mort.

Un repte ajornat pel mal temps

La travessa del Mont Blanc -des de l'estació d'esquí de Les Contamines, a França, fins a Champex, ja en territori suís- era la primera de les vuit proves de què consta el nou projecte de Kilian Jornet. Aquesta travessa s'hauria d'haver iniciat el 4 de juny, però l'equip va haver-la d'ajornar diverses vegades a causa de les condicions meteorològiques poc favorables.

Després d'haver començat la travessa dissabte, el grup d'esquiadors va decidir aturar-se al refugi de Couvercle, a 2.687 metres d'altitud, "a causa de les condicions de la neu, el vent i l'alt risc d'allaus a Les Courtes", segons relatava Jornet al seu Facebook personal. Ahir, a les sis de la matinada, el temps va millorar, els quatre esquiadors van reprendre la marxa i tenien previst arribar a Champex cap a la una o les dues del migdia, però es van veure sorpresos pel fatal accident del francès.

Stéphane Brosse era un esquiador que havia aconseguit diversos Campionats del Món i d'Europa a més d'haver pujat al podi en múltiples ocasions en curses d'ascensió vertical. Era un gran coneixedor del Mont Blanc i per aquest motiu Kilian Jornet li va demanar que l'acompanyés en el seu primer repte.

stats