Publicitat
Publicitat

COPA DEL REI

Amb el Bernabéu descartat, cada una de les parts proposa una seu diferent per a la final

Cita clau per tancar el serial de la Copa

La reunió d'avui a Madrid entre la Federació, el Barça i l'Athletic no serà fàcil, i ha de ser la definitiva. Cada part vol jugar la final de la Copa en un estadi diferent, i fins i tot no es posen d'acord en el dia.

Avui ha de ser el dia per decidir la seu de la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic Club. Ja han passat tres setmanes des que catalans i bascos van superar les semifinals i encara no saben quan ni on jugaran. El dia de la primera reunió el Barça i l'Athletic van posar-se d'acord que la millor opció era el Santiago Bernabéu, encara que ja sabien de manera indirecta que Florentino Pérez no ho permetria. Un cop descartada aquesta opció -tot i que l'Athletic encara es fa el sord-, avui les tres parts tornaran a seure al voltant d'una taula a Las Rozas (11.30 h). Però cada una vol una cosa diferent.

Qui es reuneix avui?
La Federació, el Barça i l'Athletic, amb els mateixos protagonistes

En la reunió d'avui hi haurà els mateixos protagonistes que es van reunir el 13 de febrer, quan tant Barça com Athletic van demanar que la final es jugués al Santiago Bernabéu. Per part de la RFEF hi haurà Jorge Pérez, secretari general, i Miguel Ángel López, coordinador de partits; pel Barça hi aniran Toni Freixa, portaveu, i Antoni Rossich, director general, i per l'Athletic hi seran presents el president, Josu Urrutia, i el vicesecretari de la junta directiva, Jon Muñoz. A més d'escollir la seu -segons la Federació avui s'ha de decidir tant sí com no- també parlaran sobre la data de la final, ja que a l'agost se'n van anunciar dues -20 i 25 de maig- i tot depèn de si el Barça arriba o no a la final de la Lliga de Campions.

Per què no es juga al Santiago Bernabéu?
Florentino ha decidit que no, i no hi ha excusa oficial

Abans que el Barça es classifiqués per a la final de la Copa, el Reial Madrid ja va filtrar a la premsa que no permetria que es jugués al Bernabéu si la jugaven els blaugranes. De raons per negar-s'hi n'hi ha moltes, però el club blanc no ha volgut, i no vol, donar cap versió oficial. Dimarts la Federació Espanyola va comunicar, oficialment, que el Santiago Bernabéu estava descartat, però ho va fer amb aquestes paraules: "Per les raons ja conegudes", sense especificar-les. El president de la Federació, Ángel Maria Villar, va dir dilluns a la Cope que no es podia jugar al Bernabéu per les obres que vol fer el Madrid al seu estadi, però finlament no ho han posat per escrit.

Què vol el Barça?
Vol el màxim aforament però prefereix el Calderón el 25

El Barça ja dóna per fet que no es jugarà a l'estadi que voldria com a primera opció, el Bernabéu, però insistirà a demanar-ne la raó oficial en la reunió avui. Descartat l'estadi blanc, des del Barça volen un estadi neutral amb el màxim aforament, i en aquest cas la seva preferència és l'estadi Vicente Calderón, de l'Atlètic de Madrid. El que el Barça vol per sobre de tot és fixar avui mateix la data del partit el 25 de maig. L'objectiu és saber el dia i el lloc aviat per començar l'operatiu per repartir les entrades i organitzar el desplaçament amb temps. El club blaugrana és conscient, però, que la Federació vol esperar a saber si el Barça queda eliminat o arriba a la final de la Champions per decidir si juguen el 20 o el 25 de maig i no perjudicar la preparació per a l'Eurocopa de la selecció espanyola.

Què vol l'Athletic Club?
Prioritza l'aforament, i si no pot ser el Bernabéu, vol la Cartuja

Al club basc el que més li importa és la capacitat de l'estadi i és per això que si no es pot jugar al Bernabéu ni al Camp Nou -els dos estadis amb més capacitat de l'estat espanyol- apostaran pel tercer: la Cartuja de Sevilla (60.000 espectadors). Tot i això, la seva primera opció segueix sent l'estadi blanc. De fet, el president de l'Athletic, Josu Urrutia, sap que no pot fallar davant dels seus socis, ja que un dels elements que el va ajudar a guanyar les eleccions del 2011 a la presidència del club basc va ser la crítica a l'anterior president, Fernando García Macua, per haver permès que la final del 2009 es jugués a Mestalla (52.200 espectadors), deixant així molts socis sense poder viatjar per veure en directe la final. L'Athletic mantindrà el pols pel Bernabéu fins al final, i després lluitarà per jugar a Sevilla. Pel que fa a la data, els agradaria fixar-la amb temps, però no és la seva màxima prioritat.

Què vol la Federació?
Vol tenir l'opció del 20 o el 25, i prefereix Mestalla

Des que el portaveu de la Federació, Jorge Carretero, va atendre als mitjans de comunicació i els va dir que el Bernabéu no seria la seu, sempre va apostar per Mestalla. La Federació no vol que es jugui al Vicente Calderón perquè els obligaria a fixar el partit per al dia 25 de maig, ja que el dia 20 l'estadi de l'Atlètic de Madrid acollirà un concert de Coldplay. I entre la Cartuja i Mestalla prefereixen l'estadi del València. Per tant, cada una de les tres parts vol una cosa diferent. La prioritat principal de la Federació, però, és mantenir la porta oberta a poder jugar la final de la Copa el 20 de maig fins a l'últim moment per no perjudicar la selecció espanyola. Vicente del Bosque concentrarà els 23 seleccionats per jugar l'Eurocopa el dia 20 de maig a Madrid, el 22 marxaran a Àustria a fer una estada i el 26 jugaran el primer amistós de preparació, encara per definir contra qui. Si la final es juga el 25, Del Bosque tindrà un problema, ja que la meitat de la seva selecció juga al Barça i l'Athletic.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT