CICLISME
Esports 10/07/2012

La contrarellotge accentua la superioritat de l'equip Sky al Tour

Albert Rabadan
2 min
El britànic Bradley Wiggins (Sky) va volar ahir a la contrarellotge amb final a Besançon i té molt ben encarat el Tour.

Hi havia expectació abans de la sortida dels principals favorits a la primera crono llarga del Tour de França. Bradley Wiggins, líder de la cursa i contrarellotgista estrella entre els favorits per guanyar la general, ho tenia tot de cara per consolidar el mallot groc, però en el record hi havia encara una tarda del passat mes d'agost.

A la Vuelta a Espanya Chris Froome, un britànic d'arrels kenianes que acabava de deixar enrere una malaltia parasitària -l'esquistosomosi-, el va superar per 23 segons a Salamanca i al final no va guanyar la general pels pèls.

Però ahir no va haver-hi sorpresa. Wiggins no acabava de sortir d'una fractura de clavícula com l'any passat, sinó que venia de mesos de preparació mil·limètrica i va aturar el cronòmetre a Besançon 35 segons abans que el seu company d'equip. Això, sumat a la renta acumulada del pròleg i a una punxada de Froome a la primera etapa, va fer que la distància entre ells sigui de 2 minuts i 7 segons. Suficient, amb tot, perquè es mantingui obert el debat iniciat després de la seva victòria a La Planche des Belles Filles: ¿val la pena que Sky mantingui la jerarquia de l'equip si Froome és el millor escalador de la cursa?

En qualsevol cas, entre declaracions esperades -"Confio disputar la victòria final algun any, però enguany anem tots amb el Brad", deia Froome abans de la muntanya-, la parella de britànics continua agafant distància respecte a la resta de rivals. El rocós Cadel Evans pensa defensar com pugui el títol, i encara que va tenir una primera meitat de contrarellotge poc brillant, va acabar sent el millor de la resta d'aspirants (sisè a 1'43") i va mantenir el seu segon lloc a la general, entre els dos Sky, encara a menys de dos minuts de Wiggins. Un Wiggins que sap que ha de basar el seu triomf en la defensa agònica a les muntanyes amb el seu estil de rodador impecable.

Així doncs, qui provarà de desbancar-lo als Alps i als Pirineus? Vincenzo Nibali i Denis Mentxov van mostrar-se molt sencers en la crono d'ahir, però Van den Broeck (novè a la general) té temps a recuperar i, en conseqüència, seguirà al peu del canó.

stats