CICLISME
Esports 19/10/2011

Les contrarellotges tornen al primer pla del Tour de França

Cinc etapes de muntanya i dues contrarellotges llargues marcaran el Tour de França 2012, que començarà a la ciutat belga de Lieja el 30 de juny. Per al 2014, Barcelona és candidata a acollir la sortida.

Albert Rabadan
2 min

BARCELONA.Just després del punt final de la temporada europea de ciclisme -amb el podi de Joaquim Rodríguez al prestigiós Giro de Llombardia inclòs- ha arribat l'hora de les presentacions de les tres grans voltes. Amb la Vuelta encara pendent de presentar-se, el Giro d'Itàlia va fer oficial diumenge el seu recorregut, que com l'any passat tindrà una sola contrarellotge individual, tot i que racionarà millor la muntanya.

En canvi, el Tour de França -en una presentació ahir al matí amb menys suspens que altres anys per la filtració de les etapes de l'edició 2012 a causa d'un error temporal de la seva pàgina web- va confirmar la seva aposta per tornar a les dues contrarellotges llargues, de 38 i 52 quilòmetres respectivament. La 99a edició de la Grande Boucle, a més, apostarà per la mitja muntanya, i així afavorirà els moviment atrevits dels escaladors, que tindran tan sols cinc dies entre els Alps i els Pirineus per aprofitar-se dels llargs ports.

Mentrestant, se segueixen fent passos perquè Barcelona aculli el Gran Départ (la sortida des de l'estranger, com han fet Londres, Mònaco o Rotterdam en els últims anys) de l'any 2014. I és que un cop descartat el 2013 -tot apunta que es farà un especial a l'illa de Còrsega per a l'edició número 100-, la Ciutat Comtal és la principal favorita per ser la segona seu de l'Estat a acollir la sortida del Tour, després que ho fes Sant Sebastià l'any 1992.

L'anterior alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va presentar formalment la proposta al mes de febrer al director del Tour i al de l'empresa organitzadora de la prova, ASO. De fet, el mateix Christian Prudhomme va afirmar en la presentació d'ahir que esperava reunir-se "aviat" amb el nou equip de govern, i va recordar que "el contacte no està trencat". Encara hi ha altres opcions, com Florència (Itàlia) i alguna ciutat per determinar de Qatar, però ofereixen més dubtes.

Si finalment s'arribés a un acord seria la quarta vegada que la prova ciclista més prestigiosa del món trepitja Barcelona, després de les arribades d'etapa dels anys 1957, 1965 i 2009, que va causar una gran impressió tant a l'organització com al consistori i va animar a engegar la proposta actual.

stats