Esports 19/04/2021

Un èxit rodó per apressar Laporta a convertir abraçades en decisions

Koeman espera la confirmació de la seva continuïtat mentre el president prioritza la renovació de Messi

3 min
Laporta abraça Koeman després de la final de Copa de dissabte.

BarcelonaQuasi dos anys sense títols expliquen l'alegria del Barça després de guanyar la Copa del Rei en una final excel·lent contra l'Athletic Club. La de la Cartuja va ser una celebració sense públic a les graderies, però no exempta de simbolisme. Joan Laporta va repartir petons i abraçades per festejar el primer títol de la seva segona etapa com a mandatari culer. En la seva visita al vestidor, territori gairebé prohibit per a l'expresident Bartomeu, va vociferar l'èxtasi i no va deixar cap jugador ni tècnic sense felicitació. Això sí, amb Ronald Koeman i Leo Messi s'hi va escarrassar més. A l'entrenador holandès, el futur del qual encara no està del tot clar de cara a la temporada que ve, li va dedicar unes paraules d'agraïment a cau d'orella. I al 10, autor de dos gols i portador d'un somriure contagiós, el va animar perquè segueixi escrivint història al Camp Nou. Així ho va evidenciar en les seves emocionades paraules a diversos mitjans.

Laporta abraçant Messi abans de rebre la Copa del Rei

Perquè per a Laporta les prioritats són clares. El president viu ara mateix més preocupat de tancar el debat sobre la continuïtat de Messi que no pas d'assegurar que Koeman sigui tècnic del Barça la temporada que ve. Sent que a l'argentí encara l'ha de convèncer amb un projecte esportiu que l'ajudi a péixer el palmarès en els seus últims anys al primer nivell. Pretén, amb la intervenció de Mateu Alemany, convertir les abraçades i les bones paraules del sis vegades Pilota d'Or en una signatura per esvair uns dubtes que, tot s'ha de dir, van a la baixa des que va guanyar les eleccions. En aquest sentit, l'arribada a Barcelona de Jorge Messi, que aquest diumenge va estar al Johan Cruyff veient el Barça B acompanyat del seu fill Rodrigo, confirma l'inici de les converses. El pare i representant del capità blaugrana ha travessat l'Atlàntic per escoltar activament la proposta de Laporta, amb el qual no negocia des de fa més d'una dècada. La predisposició de les parts és positiva, però des de l'entorn del futbolista insisteixen que "la decisió no està presa".

Suport incondicional al vestidor

Mentre els nous gestors culers treballen perquè Messi segueixi al club més enllà d'aquest 30 de juny, Koeman espera la llum verda definitiva en relació al compliment de l'acord que va signar amb Bartomeu fins al 2022. L'entrenador neerlandès també vol que els gestos d'afecte de les últimes hores es tradueixin en un missatge sense embuts pel que fa a la seva continuïtat a l'entitat. Ara mateix nota més l'escalf dels jugadors, que el responsabilitzen de la millora dels últims mesos, que no pas dels dirigents. De fet, en plena celebració de la Copa, Laporta es va limitar a dir que Koeman "ho està fent molt bé", un missatge tebi en comparació amb el que va manifestar Piqué, un dels seus principals defensors al vestidor. "El Ronald va arribar en un moment difícil, és seva una part important d'aquesta Copa i me n'alegro molt per ell", va explicar el central català després de la golejada a l'Athletic. Malgrat la diferència de tarannàs, fonts pròximes al president del Barça apunten a l'ARA que el continuisme a la banqueta està "en principi garantit".

Per tant, les sensacions que transmeti l'equip en la lluita per la Lliga acabaran de marcar el futur de Koeman. O, com a mínim, seran necessàries per complementar el bon paper exhibit a la Copa del Rei, un torneig que, més enllà del resultat satisfactori a la final, ha presentat els pics de felicitat més destacats de la campanya en clau blaugrana. Davant la previsible continuïtat de l'holandès al capdavant de l'equip, s'esvairà a curt termini l'opció de veure Xavi Hernández a la banqueta del Camp Nou sis anys després que abandonés el club per la porta gran. També s'apagaran els rumors sobre Julian Nagelsmann, tècnic alemany de moda a qui s'ha relacionat més d'una vegada amb Laporta. De fet, l'actual preparador del Leipzig és un dels favorits per heretar el Bayern Munic després de la renúncia de Hans-Dieter Flick, que al seu torn és el candidat número u per heretar la selecció alemanya un cop Joachim Löw la deixi vacant després de l'Eurocopa.

stats