Esports 14/12/2016

De l'homenatge a Ronald Reagan a la decisió de no tatuar-se: 10 coses que (potser) no saps de Cristiano Ronaldo

El jugador del Reial Madrid ha aconseguit la quarta Pilota d'Or en un moment en què és al punt de mira mediàtic per les acusacions d'evasió fiscal

Francina Bosch
4 min
Cristiano Ronaldo celebra el seu primer gol en el partit d'avui.

BarcelonaCristiano Ronaldo dos Santos Aveiro va néixer a Funchal, la capital de Madeira, el 5 de febrer del 1985. El davanter portuguès, que aquesta setmana ha aconseguit la quarta Pilota d'Or, ha fet bona part de la seva carrera –i fortuna– al Reial Madrid. Justament, el futbolista ha saltat al terreny extraesportiu les darreres setmanes arran de les filtracions de Football Leaks, la plataforma que ha fet pública la suposada evasió d'impostos de diversos noms del futbol professional.

Repassem 10 aspectes de la vida de CR7 més enllà de la seva trajectòria futbolística.

1. Un homenatge a Ronald Reagan

Cristiano Ronaldo és el quart fill de Maria Dolores dos Santos i José Dinis Aveiro. Quan va néixer, fa 31 anys, Ronald Reagan acabava d'accedir a la reelecció com a president dels Estats Units. La fascinació dels seus pares pel republicà –també en la seva faceta d'actor de pel·lícules de sèrie B– va ser el motiu del segon nom del futbolista portuguès.

Ronald Reagan

2. Cirurgia cardíaca

Quan tenia 15 anys, Cristiano va haver de passar pel quiròfan per sotmetre's a una cirurgia cardíaca, ja que el seu cor bategava massa de pressa, fins i tot quan estava en repòs. Aquesta intervenció no només li va salvar la vida, sinó que va ser clau perquè el portuguès pogués continuar la seva carrera com a esportista d'elit.

3. Ni beure ni fumar

La infància de CR7 no va ser fàcil. Els sous de cuinera i jardiner municipal dels seus pares no donaven per tirar endavant una família de sis membres. De fet, la seva mare va admetre fa uns anys que fins i tot es va plantejar avortar quan es va quedar embarassada del futbolista.

Cristiano Ronaldo amb la seva mare, Dolores Aveiro / EFE

Arran de les dificultats econòmiques, el pare de Ronaldo va caure en la beguda. El 2005, quan el futbolista tenia 20 anys, José Dinis Aveiro moria d'una crisi renal derivada dels seus problemes amb l'alcoholisme. Alhora, el germà gran de Ronaldo, Hugo Aveiro, afrontava una severa addicció a les drogues. Tot plegat va fer que el futbolista desenvolupés un rebuig frontal vers tota mena de substàncies addictives, i és per aquest motiu que mai ha begut ni ha fumat de manera assídua.

4. Uns nivells de greix corporal inferiors a la mitjana

Més enllà d'evitar els 'vicis' per salut, el davanter portuguès té una especial predilecció pel culte al seu cos. Una dieta mesurada i moltes hores de gimnàs redueixen el greix corporal de Cristiano al voltant del 7-8%, tres punts per sota de la mitjana dels futbolistes professionals.

Cristiano Ronaldo celebra un gol traient-se la samarreta i mostrant els seus abdominals

5. Teràpia a 200 graus sota zero

L'obsessió per cuidar-se el cos arriba a tal extrem que el portuguès es va fer instal·lar una cambra de crioteràpia a casa seva. Aquesta màquina, que també s'utilitza amb finalitats estètiques, sotmet el cos a temperatures extremament baixes –de fins a 200 graus sota zero– per accelerar la recuperació muscular.

6. Un cos lliure de tatuatges

I el que podria semblar una altra decisió estètica té, en realitat, un rerefons solidari. El fet és que el portuguès no ha caigut en la moda de tatuar-se el cos només perquè no li agradi. En més d'una ocasió ha afirmat que no ho fa, especialment, perquè és donant assidu de sang, i el fet de tatuar-se faria que no pogués fer-ho amb la freqüència que ho fa. I és que es recomana deixar passar un temps abans de donar sang després de fer-se un tatuatge.

7. Una Bota d'Or per als nens de Gaza

La donació de sang no és l'única acció amb la qual Ronaldo ha volgut fer pública la seva cara més solidària. Els seus orígens humils el fan especialment sensible amb els infants amb dificultats de tota mena. Entre les diferents campanyes i accions que ha impulsat, destaca la subhasta que va fer el 2011 de la seva Bota d'Or. Els 1,5 milions d'euros que va recaptar els va destinar als nens de la franja de Gaza, en plena ofensiva de l'exèrcit israelià contra la població palestina.

8. Fanàtic dels cotxes de luxe

Però si una cosa no escatima el futbolista portuguès és amb la seva flota automobilística. I és que Ronaldo té invertits un bon grapat de milions amb cotxes de gamma alta. Entre les 'joies' de la seva col·lecció destaquen models de Lamborghini, Rolls-Royce, Ferrari, Aston Martin, Porsche, Audi o Bentley. L'última adquisició, fa pocs mesos, ha estat un Bugatti Veyron.

9. Una estàtua i un museu

I com a ciutadà il·lustre de la seva Funchal natal, el futbolista va obrir a finals del 2013 un museu consagrat a la seva trajectòria. Just uns mesos després, el davanter inaugurava una estàtua de bronze, de dos metres d'alçada, en una plaça cèntrica de la capital de Madeira.

Cristiano, inaugurant la seva estàtua a Madeira

10. Un joc per escapar dels paparazzis

Per últim, Cristiano també és el protagonista d'un joc per a dispositius mòbils, Ronaldo: SuperStar Skater, l'objectiu del qual és ajudar el portuguès a escapar de la persecució d'un paparazzi. El joc està disponible per a dispositius iOS i Android.

stats