AMISTÓS XILE-EGIPTE
Esports 06/02/2013

Alexis lidera la victoria xilena sobre Egipte (2-1)

El davanter blaugrana juga els 90 minuts i, tot i no marcar, participa directament en els dos gols del seu equip

Alexis salvant l'entrada d'un jugador egipci

BarcelonaXile ha guanyat 2-1 a la selecció egípcia, en un partit en què el davanter blaugrana Alexis Sánchez ha jugat els 90 minuts i ha participat de forma directa en els dos gols del seu equip. D'aquesta manera, Jorge Sampaoli (tècnic xilè) ha superat amb èxit el primer compromís internacional que disputava amb tots els internacionals, ja que en els dos enfrontaments que havia dirigit anteriorment (15 i 19 de gener) només havia pogut comptar amb els jugadors que militen a la lliga xilena, en no tractar-se de dates FIFA.

La primera part de l'enfrontament ha estat força igualada i ha acabat amb empat a 0, tot i que el blaugrana Alexis hauria pogut fer el primer per al combinat xilè si no hagués fallat una clara rematada de gol. Egipte, per la seva part, ha enviat una pilota al travesser i en una altra acció ha vist com el porter de la Reial Societat, Claudio Bravo, impedia amb una gran aturada que els egipcis s'avancessin en el marcador.

La segona part, en canvi, ha estat de clar domini xilè, i s'ha pogut veure un Alexis molt més participatiu en el joc, deixant bonics detalls de qualitat. La superioritat dels de Sampaoli s'ha transformat en el primer gol al minut 59'. Alexis ha fet una gran passada a Vargas, que ha superat al porter egipci amb un bon xut creuat. Tan sols 5 minuts després, els xilens han fet el segon, en una acció en què el davanter blaugrana ha estat de nou protagonista, ja que tot i que el seu xut l'ha refusat el meta rival, la pilota ha quedat morta al mig de l'àrea petita i el migcampista Carmona, que ha arribava des del darrere, ha pogut marcar a plaer el 2-0. Ja a les acaballes de l'enfrontament, els egipcis han fet el gol de l'honor, gràcies a una errada de la defensa xilena, que ha permès a Mohamed Saleh establir el 2-1 definitiu.