DAKAR
Esports 08/01/2019

Sébastien Loeb guanya la segona etapa del Dakar en cotxes per davant de Nani Roma

En la categoria de motos el triomf d'etapa ha estat per a l'austríac Matthias Walkner

Nuria García
3 min
Sébastien Loeb guanya la segona etapa del Dakar en cotxes per davant de Nani Roma

BarcelonaEl francès Sébastien Loeb (Peugeot) ha guanyat aquest dimarts la segona etapa del Dakar 2019 en la categoria de cotxes, amb vuit segons d'avantatge sobre el català Nani Roma. El de Folgueroles, que aquest dimarts sortia endarrerit (la primera etapa va acabar-la en l'onzè lloc) ha fet una gran segona etapa, en què ha recuperat el temps perdut el primer dia. Un dels favorits, Stéphane Peterhansel, ha tingut un problema al quilòmetre 109 de l'especial, ha estat aturat durant gairebé 20 minuts i ha acabat perdent un quart d'hora respecte als pilots capdavanters.

Loeb suma així la seva onzena victòria d'etapa al Dakar al fer el millor temps del dia en el recorregut entre les ciutats peruanes de Pisco i San Juan de Marcona de 511 quilòmetres, dels quals 342 eren cronometrats. Tercer ha acabat l'holandès Bernhard ten Brinke (Toyota), mentre que els dos pilots que van ocupar les primeres posicions de la primera etapa, Nasser al-Attiyah (Toyota) i Carlos Sainz (Mini), han acabat onzè i vuitè, respectivament.

Qui no podrà acabar aquest Dakar és l'argentí Orlando Terranova. El pilot de Mini pateix una forta lumbàlgia que l'ha obligat a abandonar i ha hagut de ser evacuat a l'Hospital d'Inca.

La classificació general passa a estar liderada pel sud-africà Giniel de Villiers (Toyota), que ha finalitzat l'etapa en la quarta posició, a 1 minut i 31 segons de Loeb. Segon és Ten Brinke, a 28 segons, mentre que Roma escala fins a la tercera posició, a 42 segons del líder. Loeb és cinquè, a gairebé dos minuts de De Villiers, Carlos Sainz ocupa la sisena posició (a 2.28) i Al-Attiyah, que aquest dimarts ha hagut d'obrir pista, cau fins a la vuitena posició, a 3.26 del sud-africà.

Pel que fa a la categoria de 'side by side', el xilè Chaleco López, després de molts anys disputant el Dakar en la categoria de motos, ha estrenat el seu palmarès sobre quatre rodes, ja que ha guanyat aquesta segona etapa. Reinaldo Varela ha estat segon, mentre que els catalans Gerard Farrés i Dani Oliveras han acabat quarts. A la general, Varela segueix dominant, per davant de Chaleco López (a 1.08). Farrés i Oliveras perden una posició i són quarts, a 6.35 del brasiler.

Walkner remunta per aconseguir el triomf d'etapa

Matthias Walkner

Matthias Walkner, vigent campió del Dakar en la categoria de motos, ha guanyat l'etapa d'aquest dimarts. El pilot austríac de KTM ha hagut de remuntar per creuar la línia de meta amb el millor temps, ja que el nord-americà d'Honda Ricky Brabec ha aconseguit el millor temps en la majoria de punts de pas. L'austríac, de mica en mica, ha anat retallant temps i ha arribat a la línia de meta amb 22 segons d'avantatge respecte a Brabec, que ha acabat segon.

El torreblanquí Joan Barreda, que aquest dimarts ha estat el primer de la categoria que ha sortit a pista (darrere dels cotxes, que han obert l'etapa), ha acabat tercer, a 1 minut i 41 segons de Walkner, cosa que li permet seguir encapçalant la general. El quart en la segona etapa ha estat Toby Price (KTM), mentre que Pablo Quintanilla (Husqvarna) ha acabat cinquè, a gairebé tres minuts i mig de Walkner. Oriol Mena, 17è, ha estat el millor català, mentre que Laia Sanz ha completat l'etapa en la 27a posició, a 31 minuts i 46 segons del seu company d'equip Matthias Walkner.

A la general doncs, Barreda segueix líder, seguit de Walkner, a un minut i 31 segons, dos menys que Brabec, que és tercer. Quintanilla cau fins a la quarta posició (a 3.17), mentre que Price és cinquè, a 4.33.

stats