FINAL DE COPA
Esports 19/05/2016

La delegació del govern espanyol a Madrid assegura que el Barça no es va presentar a la reunió on es va decidir prohibir les estelades i el club ho nega

Dancausa diu a la Cope que "la bandera independentista no representa tots els catalans"

A.l.
2 min
Les estelades, ben presents al Camp Nou / PERE VIRGILI

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Madrid, Concepció Dancausa, s'ha reafirmat en la decisió de prohibir les estelades a la final de la Copa del Rei que disputaran Barça i Sevilla al Vicente Calderón aquest diumenge. Ho ha fet a la cadena Cope. "Ells tampoc pensen que donant veu a Otegi ofenen les víctimes del terrorisme i a molts espanyols", ha argumentat Dancausa, que considera que la bandera independentista "pot generar tensions" i, per tant, se n'ha d'evitar l'exhibició: "Em fa vergonya que es compari una cosa amb l'altra".

"L'organització no pot permetre que s'introdueixin elements discriminatoris", ha assegurat la delegada del govern espanyol a Madrid, que ha recordat que la UEFA ja ha sancionat el Barça per aquest mateix motiu: "L'estelada no és una insígnia del futbol i, per descomptat, no representa a tots els catalans".

Dancausa assegura que la "llei és molt clara" i considera, a més a més, que xiular l'himne espanyol hauria de ser "sancionable perquè és el símbol que representa" la Constitució. La delegada ha recordat que en el clàssic del mes de novembre ja es van prohibir les estelades i no hi va haver cap "repercussió".

Preguntat per l'ARA sobre si l'estelada pot generar violència per si mateixa, un portaveu de la delegació del govern espanyol de Madrid ha assegurat que pot "generar problemes d'ordre públic" i ha recordat que no és el primer cop que es prohibeix als estadis espanyols. A més, recorden que no pensen fer-se enrere en la decisió que van acordar en la reunió de coordinació de seguretat del partit i on tothom hi va estar "d'acord". Asseguren que el Barça estava citat, un representat de seguretat del club, però no es va presentar i que, per tant, ningú es va oposar a una decisió que no es va prendre en cap cas pel context polític actual. Des del Camp Nou ho neguen i asseguren que no se'ls va citar, ni a ells ni al Sevilla. Les comunicacions del Barça sobre aquesta qüestió van ser totes amb la direcció de seguretat de la Reial Federació Espanyola de Futbol. A més, recorden al Barça, es tracta d'una decisió "política" contra la qual no hi podrien fer res.

stats