FINAL DE LA COPA DAVIS
Esports 02/12/2011

David Ferrer venç Del Potro en cinc sets èpics i col·loca el 2-0 a favor d'Espanya

El número 2 espanyol venç el cap de files de l'Argentina per 6-2, 6-7, 3-6, 6-4 i 6-3 en gairebé cinc hores de partit

Oriol March
David Ferrer.

SevillaDavid Ferrer ha col·locat aquest vespre el 2-0 al marcador de la final de la Copa Davis, que enfronta Espanya amb l'Argentina, després de vèncer el núemero 1 dels sud-americans, Juan Martín del Potro, per un total de 2-6, 7-6, 6-3 i 6-3 després de quasi 5 hores de lluita.

El partit ha començat de cara per al tenista de Xàbia, especialista en treure el millor de si mateix en els trams finals de temporada. Ha trencat el servei (temible) de Del Potro en els compassos inicials del duel i ha sabut administrar bé aquesta renda. Fins que amb 5-2 a favor ha tornat a fer el break i ha guanyat el primer set. Les sensacions eren bones i Ferrer semblava que tenia agafat l'argentí pel ganyot, perquè no li deixava desplegar el seu joc agressiu.

El segon parcial ha seguit amb el guió del primer set, però ben aviat les coses s'han torçat per al número 2 espanyol, que ha vist com el seu rival li trencava el servei amb 2-2 al marcador. Del Potro, però, no ha mantingut gaire estona aquest avantatge i amb 4-3 favorable al marcador ha cedit el seu servei. Aquí és quan ha començat la part més trepidant del segon parcial, amb un joc del 4-4 elèctric que s'ha decantat a favor de Ferrer. L'estira-i-arronsa s'ha allargat fins que tots dos han provocat que s'hagués d'arribar al tie-break. Un joc decisiu que finalment ha caigut a mans de Del Potro, que ha empatat així el partit.

I, a partir d'aquí, l'argentí ja no ha cedit més la iniciativa fins als compassos finals del quart set. Amb un ritme imperial i cops definitius des del fons de la pista, ha anat arraconant un Ferrer cada vegada més desibuixat. El penúltim parcial se l'ha endut per 6-3, però a l'últim les tornes s'han girat i l'alacantí no ha perdonat fins a aconseguir la victòria final.

Si demà a la tarda Feliciano López i Fernando Verdasco vencen els doblistes argentins, Espanya podrà aixecar la cinquena Copa Davis de la seva història.