Esports 25/07/2012

Un cop deixa Messi a casa i frustra l'afició de l'Hamburg

Unes proves mèdiques al matí van confirmar que Messi patia unes molèsties a la cama que li impedien jugar i viatjar. La seva absència va penalitzar econòmicament el Barça i va indignar el club alemany.

Natalia Arroyo
2 min
En l'últim entrenament Leo Messi va rebre un fort cop al bessó de la cama dreta que li va produir un hematoma intramuscular.

BARCELONA.Leo Messi no es perdia un partit per lesió des del 2010, quan una trepitjada ferotge d'Ujfalusi al Vicente Calderón el va deixar fora de combat dues setmanes per un esquinç de turmell. Des d'aleshores, només algun permís especial de vacances o algun compromís internacional l'havien privat de jugar un partit del Barça, encara que alguns fossin de tràmit. Ahir, però, Leo Messi va haver de perdre's el debut de l'equip a l'Imtech Arena d'Hamburg per unes molèsties al bessó de la cama dreta produïdes per un fort cop en l'última sessió d'entrenament de dilluns a la tarda. Un matiner comunicat mèdic del club informava que l'argentí patia "un hematoma intramuscular" i que seria baixa per al partit.

Les reaccions a Alemanya no es van fer esperar i els principals diaris lamentaven que el 125è aniversari de l'Hamburg quedava deslluït, descafeïnat sense el crac argentí, el principal reclam d'un partit que sense els internacionals espanyols ja quedava curt d'estrelles. De fet, i conscients que Messi era el gran aparador del matx, al contracte es va incloure una clàusula de penalització que rebaixava en un 30% els ingressos pactats per l'enfrontament. Els 1,2 milions d'euros que s'havia calculat que ingressaria el Barça per jugar a Hamburg sense Messi es van quedar en prop de 840.000 euros.

La salut i els diners

"Quan el Leo s'ha llevat al matí sentia una mica de dolor -va explicar Vilanova abans del partit-. Li han fet proves i els metges han determinat que, si jugava, el mal podia anar a més, i no hem volgut córrer aquest risc". Conscient de la lògica frustració a Hamburg, Vilanova va voler disculpar l'absència de Messi davant l'afició alemanya: "Em sap molt de greu per la gent d'Hamburg que no podrà veure'l jugar".

El club alemany va exagerar la seva indignació amb la inesperada baixa de l'argentí i va oferir als aficionats la possibilitat de recuperar els diners de les entrades. En un comunicat penjat a la seva web minuts abans de l'enfrontament, el director de màrqueting de l'entitat, Joachim Hilke, va afirmar que, si bé no es podia compensar emocionalment el que implicava no gaudir del joc de Messi, sí que es volia "obrir als espectadors el dret a reclamació". "Estem decebuts. Ens havíem il·lusionat amb un Barça amb Messi. Tot i així, gaudirem d'una gran tarda de futbol en el nostre partit d'aniversari".

stats