PRIMERA DIVISIÓ
Esports 06/05/2012

El descens es decidirà en l'última jornada

El Vila-real, l'Sporting, el Saragossa, el Granada i el Rayo Vallecano són els cinc equips que lluitaran en la jornada 38 per salvar la categoria. Tots ells, menys l'Sporting, si guanyen, se salven.

David R. Jover
2 min
"El vaig fer quan estava fent les pintures blanques. Hi afegia gent mirant. Sempre que vaig al camp de futbol trobo que és molt pictòric"

BARCELONA.El triomf en l'últim instant del Reial Madrid a Granada, amb un gol en pròpia porta de Cortés al minut 92 (1-2), va fer que en l'última jornada de Lliga fins a cinc equips estiguin implicats per salvar la categoria.

El triomf patit del Saragossa, que va superar per 2-1 el Racing de Santander, permet al conjunt aragonès dependre de si mateix en l'última jornada. El conjunt que dirigeix Manolo Jiménez haurà de guanyar al Coliseum Alfonso Pérez de Getafe si no vol dependre de ningú per seguir a Primera un any més. En cas de no vèncer, un empat li podria servir en cas que el Rayo no guanyi el seu partit contra el Granada.

El conjunt andalús, per la seva banda, necessita un punt per salvar la categoria. El fet que el seu últim partit de la temporada sigui al camp del Rayo Vallecano fa que l'enfrontament entre madrilenys i granadins sigui de màxima tensió i importància. En cas de triomf, el Granada se salva sense pensar què fan els altres conjunts implicats. Si empatés, també se salvaria.

El Rayo Vallecano, en canvi -després de la dura derrota contra el Sevilla ahir per 5-2-, necessita un triomf contra el Granada -que tindrà moltes baixes per la tangana final en el seu partit contra el Reial Madrid- per mantenir la categoria.

Una derrota el podria fer baixar a Segona perquè si el Saragossa treu un punt, ocuparia l'última plaça del descens, però, en cas que perdés i el Saragossa també, podria baixar si l'Sporting de Gijón guanya el seu partit a Màlaga.

I és que els homes de Javier Clemente són els que més complicat ho tenen per seguir l'any vinent en la màxima categoria. La victòria ahir per 2-1 contra el Betis fa que els asturians tinguin 37 punts i estiguin a tres de la salvació. La derrota del Saragossa i el Rayo, combinat amb un triomf seu, provocaria un triple empat a 40 punts i això li faria salvar la categoria quan ningú no creia que pogués seguir a Primera.

El Vila-real, implicat

La derrota ahir per 1-0 contra el València, amb un gol de Jonas en el temps afegit, fa que el Vila-real també estigui entre els equips que poden baixar a la Segona Divisió. Això sí, si els de la Plana guanyen contra l'Atlètic de Madrid -que s'està jugant entrar a la Lliga de Campions- deixaran les coses com estan ara. En cas de derrota, necessitarà que el Rayo no guanyi el seu partit contra el Granada i que el Saragossa també perdi al camp del Getafe.

El Màlaga i l'Atlètic, jutges

El Màlaga de Pellegrini necessita un punt o la victòria contra l'Sporting per certificar la quarta posició de la Lliga, que li donaria l'accés, per primer cop en la seva història, a la Champions. Així, doncs, l'Sporting sap que serà molt complicat vèncer a La Rosaleda. Els andalusos tenen 55 punts, dos més que l'Atlètic de Madrid de Simeone, que té l' average a favor.

A l'Atlètic, amb 53 punts, només li valen els tres punts per optar a la Lliga de Campions. En cas de derrota, fins i tot podria quedar fora de l'Europa League.

stats