Detenen dos homes per les agressions i amenaces a tres activistes pro selecció espanyola

Els Mossos d'Esquadra també han pres declaració a dos homes més per l'assalt el 4 de juny a una carpa informativa

Els Mossos d'Esquadra han arrestat avui dos homes de 30 i 31 anys i han pres declaració com a investigats a dos homes més per les agressions, insults i amenaces a tres activistes de la plataforma Barcelona amb la Selecció espanyola que es van cometre el 4 de juny. Els detinguts, segons ha explicat el conseller d'Interior, Jordi Jané, en una roda de premsa, estan implicats en dos fets diferents el mateix dia: un  assalt a la carpa de propaganda de la selecció espanyola i, més tard, els insults i amenaces que van rebre les activistes.

El dissabte 4 de juny, les activistes feien publicitat de la selecció espanyola en una carpa informativa instal·lada a la confluència de l'avinguda Meridiana i el passeig de Fabra i Puig. Un grup d'encaputxats s'hi va acostar i, segons un comunicat de Barcelona amb la Selecció, van clavar "cops de puny, puntades de peu, i van estirar els cabells" a les activistes, i a una li van robar la bossa. Tot i que d'entrada es va dir que hi havia dues víctimes avui Jané ha parlat de tres.

Per aquests fets s'ha detingut un home i s'ha pres declaració a dos homes més. Els Mossos els imputen delictes contra la integritat moral, lesions amb l'agreujant de discriminació ideològica, danys i robatori amb violència i intimidació. Més tard, però, el mateix vespre el conductor d'un cotxe va baixar-ne per insultar i amenaçar les mateixes activistes, ha explicat Jané. Al vehicle hi anaven quatre persones i només el copilot es va afegir als crits i les amenaces. Això ha dut els Mossos a fer un altre detingut, que seria el conductor del cotxe, a qui se li imputen els delictes d'amenaces amb agreujant per discriminació ideològica i contra la integritat moral.

Els dos detinguts passaran demà a disposició judicial, i en tots dos casos els Mossos han dut el cas en col·laboració amb la Fiscalia Especial de Delictes d'Odi i Discriminació. El conseller assegura que la investigació no està tancada i que no es descarten més detencions. Ha dit que a la policia no li consta cap militància política per part dels detinguts ni si estan relacionats amb cap grup concret.