10/04/2013

Com el dia del Milan

2 min
Adriano, que serà el central aquesta nit si Tito no confia en Bartra, mira els malabarismes d'Alves en l'entrenament d'ahir.

Oblidar-se del resultat de París i oblidar-se de l'àrbitre. Recordar què es va fer contra el Milan al Camp Nou i què no es va fer contra el Milan a San Siro. No s'ha de remuntar i això es nota en l'entorn, menys tens, menys excitat, un punt massa tranquil, pel meu gust. Després de la patacada de Milà el barcelonisme es va espantar però va saber pair la derrota i tancar files per capgirar l'eliminatòria.

El resultat era horrorós però hi havia confiança en la capacitat de reacció de la plantilla. Aquesta vegada el resultat de l'anada és molt millor, però compte, perquè el PSG és molt més perillós que el Milan i perquè ara els dubtes els genera l'equip titular. A mesura que han anat passant els dies la preocupació s'ha centrat més en qui acompanyarà Piqué a la defensa que no pas en la possible absència de Messi.

El partit que van fer Alexis i Cesc dissabte ha calmat una mica els escèptics i ha permès a l'equip i a l'entorn confirmar que es pot guanyar bé sense Messi, com a mínim un equip com el Mallorca. Si el millor del món no juga d'inici, mister Fàbregas jugarà de fals 9 i tindrà l'oportunitat de demostrar una altra vegada que és el substitut més adequat de Messi, també en els partits de màxima exigència. Sembla clar que el Barça té prou jugadors del mig del camp cap endavant per fer mal a la defensa del PSG. Pel que fa a la defensa, la decisió de Tito Vilanova enviarà un missatge clar sobre el present i el futur d'alguns components de la plantilla. Si juga Bartra, per fi es confiarà en un defensa de la casa que ha tingut poques oportunitats durant el curs i s'apostarà pel central natural que queda sa i estalvi al vestidor. Si no juga, Tito ens estarà dient que no considera que Bartra estigui preparat per a un partit de primer nivell i que prefereix situar un lateral o un mig centre a la defensa. Durant aquesta temporada Bartra ja ha vist com li passaven al davant Adriano o Song en situacions similars. Si avui torna a quedar-se a la banqueta, tant ell com la direcció esportiva haurien de parlar amb calma i tranquil·litat.

Adriano, si no confien en Bartra

En cas que Tito Vilanova confirmi que no confia en Bartra, Adriano (si s'ha recuperat) sembla l'opció més coherent si tenim en compte que ja va fer de central contra el Madrid i va passar l'examen amb nota. Jugui qui jugui, l'equip hauria d'afrontar el partit amb l'esperit de la tornada dels vuitens de final contra el Milan, i el Camp Nou hauria de fer un esforç i transmetre l'energia i l'excitació d'aquella nit. El premi és jugar per sisena vegada consecutiva les semifinals de la Champions. No ens despistem.

stats