Esports 20/07/2012

La disciplina del Jefecito el fa imprescindible fins al 2016

Natalia Arroyo
2 min
Mascherano, com Villa, és un exemple d'esforç i compromís en cada entrenament.

SANT JOAN DESPÍDiu que no va rebaixar-se el sou per poder fitxar pel Barça perquè li tornessin el favor, sinó que ho va fer per convicció. Confessa que l'acord de renovació amb el club no trigarà gaire a tancar-se i afirma que vol allargar el seu contracte fins al 2016, però que no es veu amb cor de predir si tindrà prou nivell amb 32 anys per merèixer defensar l'escut blaugrana. Javier Mascherano és un home tranquil i pràctic, de discurs ordenat i madur, un futbolista llest i responsable. El Jefecito és un fix al mig del camp de la selecció argentina i, des de l'abril del 2011, una assegurança de vida a l'eix defensiu del Barça. "Masche és un fitxatge espectacular, un encert, una sort. I com a central, una joia", el definia Pep Guardiola després de consolidar la seva aposta per reconvertir-lo de migcentre a central ara fa més d'un any. I fins i tot Messi deia dimecres que no li recorda un mal partit en la seva nova posició.

Un any i tres mesos de 'l'invent'

Un dissabte 9 d'abril, en els últims minuts contra l'Almeria al Camp Nou, l'argentí ja va destapar-se com una solució a les baixes que el Barça acumulava aleshores a l'eix de la defensa, amb Abidal malalt i Puyol lesionat. Tres dies després, a Donetsk, l'aposta per ubicar Mascherano de central es va refermar. "És ràpid, té calma, ofereix sortida de pilota i és molt disciplinat", argumentava Guardiola per justificar la seva decisió. Ahir, en roda de premsa, l'internacional albiceleste recordava que l'experiment va sorgir d'una situació límit que deixava poques alternatives. "No hi havia gaires més opcions, a causa de les lesions, que jugar amb Sergio o amb mi de central, i el tècnic va prioritzar no desfer el mig del camp, mantenir la fluïdesa que l'equip té quan juga Busquets amb Xavi i Iniesta i provar-me a mi darrere".

Mascherano és conscient que les virtuts que el fan imprescindible en qualsevol mig del camp del món, el fan suplent al Barça. El seu lloc a l'equip és al costat de Piqué, un central que ha fet "fàcil" la seva adaptació a la nova demarcació, on ha multiplicat els minuts jugats i el pes dins l'equip. "Jugar al costat de Gerard i els conceptes que m'ha ensenyat Guardiola han estat claus", confessava ahir.

El tècnic que el va fer debutar a River Plate amb només 19 anys, el Jefe Leonardo Rubén Astrada (el culpable del seu sobrenom), ja avisava l'estiu del 2010 que Mascherano triomfaria al Barça. "Sempre ha estat titular allà on ha jugat". I és cert que l'argentí ara ho és, i indiscutible. Per ser-ho, ha hagut d'acceptar amb professionalitat que li toqués recular uns metres dins el camp. I és justament aquesta disciplina la que ara l'acosta a un nou i llarg contracte amb el Barça.

stats