Esports 12/05/2019

Djokovic no dona opció a Tsitsipas i s'imposa a Madrid amb un recital

El serbi guanya 6-3 i 6-4 i para els peus del botxí de Rafael Nadal a les semifinals

Ot Serra
3 min
El serbi Novak Djokovic guanya el Mutua Madrid Open de tennis

MadridEl número u fa de número u. Novak Djokovic ha guanyat el Mutua Madrid Open de tennis aquest diumenge després d'imposar-se amb autoritat al grec Stefanos Tsitsipas (6-3 6-4), botxí en semifinals de Rafael Nadal, el gran ídol local. Durant una hora i mitja el serbi ha fet una exhibició a la pista central de la Caja Mágica, amb un repertori de cops des del fons de la pista que li ha permès sotmetre el seu rival, prenent la iniciativa i aprofitant tota la profunditat i amplitud de la pista. Ha sabut seleccionar quan havia d'obrir angle, quan havia d'aguantar el punt i quan havia de definir-lo, amb Tsitsipas sempre a remolc. "És simplement espectacular", ha reconegut el jove de 20 anys al rebre el trofeu de finalista.

Djokovic aconsegueix el seu primer títol en terra batuda aquesta temporada i dona un cop de puny a la taula abans de les cites de les pròximes setmanes al Masters 1000 de Roma i, sobretot, el Roland Garros, on el paper de favorit que teòricament hauria de tenir Nadal pot quedar qüestionat. Amb aquesta victòria suma el seu tercer títol a la capital espanyola, després dels que va aconseguir el 2011 i el 2016, i es consolida en el primer lloc del rànquing. No només amplia l'avantatge amb Nadal a la classificació mundial, sinó que amb aquesta victòria l'iguala en la xifra de 33 títols ATP Masters 1000.

Tsitsipas no ha trobat en Djokovic cap feblesa per on poder-li buscar les pessigolles. El serbi s'ha mostrat intractable amb el seu servei i no ha cedit cap oportunitat de trencament al seu adversari que, tanmateix, ha resistit frec a frec en el marcador. Només tallant el piloteig amb deixades aconseguia el grec sorprendre Djokovic, que en alguna ocasió ha receptat al seu rival la mateixa medicina. El joc des del fons del rectangle beneficiava el número u del món, extraordinàriament precís, i Tsitsipas no aconseguia guanyar pista per acostar-se a la xarxa amb la freqüència que ho va fer ahir contra Rafel Nadal. Tot i que al segon set el grec ha apujat el ritme i l'agressivitat, alhora que Djokovic cometia alguns errors, no ha sigut suficient per doblegar el balcànic.

"Ha jugat increïblement bé, no he pogut fer res més. És el millor", ha admès en roda de premsa Tsitsipas, que ha acusat el cansament de l'enfrontament de semifinals, que va acabar gairebé a la mitjanit. "Les meves cames no anaven d'acord amb la meva ment", ha assegurat el grec, que s'ha desfet en elogis amb Djokovic. Ha explicat que si el servei i el revés del serbi funcionen, "pot dominar el circuit durant molts anys".

Novak Djokovic s'ha mostrat implacable amb el revés

El grec arribava a la que era la seva segona final d'un Masters 1000, amb la de Toronto del 2018 com a precedent, en la qual va perdre contra Nadal en dos sets. Afrontava aquesta final amb la possibilitat de donar una sorpresa majúscula, perquè va deixar enrere el vigent campió, l'alemany Alexander Zverev als quarts de finals, Nadal en semifinals i potser Djokovic a la final. Tot i no aconseguir-ho, el jugador grec ja és una de les raquetes a tenir en compte a les últimes rondes dels principals campionats. Fa només un any no es trobava ni en els primers 40 llocs del rànquing i ara està instal·lat en el Top 10 i amb projecció de millora. "Enhorabona per una gran setmana. Ets una nova estrella", l'ha felicitat el campió, que li ha augurat un "futur brillant".

stats