DOPATGE
Esports 03/04/2016

El Regne Unit promet investigar les acusacions de dopatge publicades a 'The Sunday Times'

Un metge afirma haver dopat jugadors de l'Arsenal, el Chelsea o el Leicester City

Efe
2 min
Ens roben els records

BarcelonaLa Federació Anglesa de Futbol (FA) ha anunciat que donarà suport a una investigació sobre el presumpte dopatge en l'esport britànic després que 'The Sunday Times' publiqués acusacions que afectarien també diversos futbolistes.

"Aquestes acusacions són molt greus. Per això, la FA dóna la benvinguda a la decisió de l'Agència Antidopatge (UKAD) d'iniciar una investigació independent sobre els assumptes plantejats pel 'Sunday Times', ha declarat la Federació en un comunicat. "La FA està completament compromesa a mantenir la integritat del futbol anglès i treballarà amb la UKAD i la resta de les agències per aconseguir-ho", afegeix en la nota.

Els clubs de la Premier League Arsenal, Leicester City i Chelsea han negat avui les acusacions de dopatge entre els seus jugadors després que el diari publiqués en la seva edició de diumenge que un metge de Londres va prescriure fàrmacs il·lícits a diversos esportistes d'elit del Regne Unit. L'Arsenal ha dit en un comunicat que està "profundament decebut" per la difusió de les acusacions, que són, ha assegurat, "enterament sense fonament".

El Chelsea coincideix que les imputacions "són falses i enterament sense fonament" i el Leicester ha mostrat una "profunda decepció" perquè el rotatiu "hagi publicat acusacions infundades relatives a clubs inclòs el Leicester City quan, segons ha reconegut, no té prou proves per donar-hi suport".

El govern britànic ha demanat avui una investigació urgent de l'Agència Antidopatge del Regne Unit (UKAD) per veure com va gestionar les acusacions rebudes el 2014 contra el doctor Mark Bonar, que presumptament va receptar fàrmacs il·lícits a futbolistes i altres esportistes d'elit en aquest país.

'The Sunday Times' ha difós un vídeo en què Bonar, que treballa en una clínica privada de Londres i del qual assegura que no consta en el registre mèdic britànic, aparentment reconeix haver prescrit medicaments prohibits a uns 150 esportistes per millorar el seu rendiment. La UKAD ha admès que entre l'abril i el maig del 2014 va rebre una denúncia contra aquest facultatiu però que va desestimar el cas després de concloure que no estava sota la jurisdicció esportiva.

Al vídeo, elaborat de forma encoberta per un atleta en col·laboració amb el diari, i al llarg de diverses consultes, el metge de 38 anys assegura haver receptat substàncies no permeses a ciclistes, tenistes, un jugador de criquet, un campió de boxa i futbolistes de la Premier League. Bonar revela que ha tractat futbolistes de l'Arsenal, el Chelsea, el Leicester City i el Birmingham City, que posteriorment han negat qualsevol implicació.

'The Sunday Times' no ha identificat cap dels esportistes presumptament implicats fins que avancin les investigacions i aclareix que no ha pogut corroborar per altres fonts que el metge tractés aquests atletes.

stats