CAS CURSA
Esports 19/02/2011

El dopatge també arriba a l'esport amateur

à.g.
2 min

Barcelona.La denúncia d'un ciclista que va rebre per correu electrònic una oferta d'un desconegut per comprar substàncies il·legals va destapar la trama de tràfic de substàncies dopants desarticulada dimecres pels Mossos d'Esquadra.

Entre els cinc detinguts, que ahir van ser posats en llibertat després de passar a disposició judicial a Olot, hi figuren un grapat d'atletes aficionats o no totalment professionals que solien participar en curses de resistència. Per això l'operació ha rebut el nom de cas Cursa.

L'únic implicat conegut és el ciclista Jordi Riera, que va arribar a disputar el Giro d'Itàlia l'any 2003 amb l'equip Kelme. Els càrrecs dels quals està acusat tenen a veure amb adquirir substàncies dopants per posteriorment subministrar-les a diversos joves esportistes, alguns menors d'edat.

Ja en llibertat provisional per ordre del jutge, Riera va afirmar ahir que la seva implicació en la trama de tràfic és una "errada" provocada per la possessió d'uns fàrmacs per un tractament mèdic al qual està sent sotmès.

Els agents que van intervenir en l'operació van efectuar registres, en què van confiscar fins a 12.200 dosis de substàncies dopants; 10.000 d'administració oral i 2.200 injectables. La trama tenia un enllaç que els proveïa EPO des del servei d'hemodiàlisi d'un hospital. Per altres vies aconseguien anabolitzants, clenbuterol, hormones del creixement i hemoderivats. Els detinguts també compraven substàncies específiques en farmàcies andorranes, tant en persona com a través d'internet.

Inicialment, els Mossos d'Esquadra van detenir a Sant Adrià de Besòs i Gironella dues persones més acusades de col·laborar amb la xarxa de traficants, però posteriorment la mateixa policia els va deixar en llibertat sense càrrecs i el seu arrest va quedar sense efecte.

Les detencions es van produir dimecres a última hora i tots els arrestats van passar la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot. Des d'allà van ser traslladats ahir al matí als jutjats per prendre'ls declaració sobre la seva presumpta implicació en la trama.

stats