EL GOLEJADOR
Esports 24/04/2011

I al dotzè partit Villa va respirar tranquil

Albert Solé
2 min

Barcelona.En unes altres condicions, David Villa segur que hauria descansat en el partit d'ahir, pensant en el Bernabéu, ja que acumula molts minuts a les cames. Però Villa havia de jugar, necessitava jugar, i necessitava marcar.

Guardiola sap que això dels davanters és una qüestió de ratxes, que els gols van i vénen amb la mateixa facilitat, però que l'asturià començava a estar massa angoixat per la falta de gol i que només hi havia una medecina per a la seva situació. I Guardiola també sabia que un David Villa de titular a Madrid en el partit de la temporada amb 12 partits sense marcar a l'esquena seria mig Villa, i no li servia.

Per això David Villa va ser titular ahir, perquè pogués marcar i s'alliberés dels fantasmes que el tenallaven i ho va aconseguir als 25 minuts quan va llançar-se amb l'ànima per arribar a una centrada de Jeffren des de l'altre extrem. Abans, però, va haver-hi una jugada significativa. Villa va forçar una falta a la frontal de l'àrea, molt centrada. L'asturià, conscient que a la gespa no hi eren ni Messi ni Xavi, els llançadors habituals, va pensar que era per a ell i es va aixecar de seguida amb la pilota a les mans. Però va aparèixer Alves i l'hi va prendre de les mans, tot i els crits de Guardiola des de la banda demanant que la tirés Villa. L'asturià no va tenir esma ni de dir a Alves que volia tirar-la ell. No confiava en ell mateix.

I un cop el davanter asturià ja havia recuperat l'alegria amb el gol que tant havia buscat, Guardiola li va regalar l'ovació del Camp Nou amb el canvi i 30 minuts de descans, que és el que hauria volgut fer si no fos perquè volia que es desfés de l'ansietat del gol.

Que David Villa estava força preocupat per la seva mala ratxa ho expliquen les abraçades que li van fer després de marcar i les declaracions dels seus companys al final del partit. Thiago assegurava que després del gol va veure Villa més "alliberat" i Alves reconeixia que "els davanters estan tristos quan no marquen". La mala ratxa s'ha acabat i el següent partit és al Bernabéu.

stats