LLIGA DE CAMPIONS
Esports 19/02/2013

El Màlaga visita el Porto amb l'objectiu d'allargar el somni europeu

Els de Pellegrini esperen treure un bon resultat aquesta nit (20:45h/ La 1) a l'estadi Do Dragao en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions

Efe
2 min
Javier Saviola, amb el Màlaga, contra l'Anderlecht en Champions

Lisboa/MàlagaEl Màlaga juga avui dimarts a la nit (20:45h, La 1) davant el Porto a l'estadi Do Dragao en el partit corresponent a l'anada dels vuitents de la Lliga de Campions. L'objectiu dels homes de Pellegrini és aconseguir un bon resultat per afrontar amb garanties, el 13 de març, la tornada a La Rosaleda. Tot i això, són conscients de la dificultat de l'enfrontament, ja que tindran davant a un equip experimentat i que compte amb jugadors de qualitat.

Els malaguenys, debutants en aquest torneig, s'han convertit en l'equip revelació després de completar una primera fase immaculada, en què van ser primers de grups sense perdre cap partit. Davant tindran a un Porto acostumat a les grans cites europees. I és que des de l'any 2000, els portuguesos han arribat set vegades fins als vuitens de la màxima competició continental, encara que en només en dues ocasions va passar de ronda.

El tècnic malagueny, Manuel Pellegrini, que va arribar a les semifinals de la Lliga de Campions amb el Vila-real, confia que els seus jugadors arribin en un bon moment de forma i que no acusin el cansament que suposa jugar entre setmana. És per això que el tècnic xilè va fer diverses rotacions aquest cap de setmana en l'enfrontament de Lliga. Futbolistes tan importants com el defensa argentí Demichelis, els migcampistes Joaquín i Toulalan, i el davanter paraguaià Roque Santa Cruz, van descansar pensant en el partit d'aquesta nit.

Pellegrini va convocar a tota la plantilla per aquest enfrontament, inclosos els dos jugadors del filial, Pol Freixenet i Fabrice Olinga. No obstant això, són baixes segures el portuguès Eliseu , per lesió, i el xilè Pedro Morales, que no ha estat inscrit en la UEFA.

Pel que fa al Porto, el principal mal de cap per al seu entrenador és la inclusió o no en l'onze titular del mitjapunta colombià James Rodríguez, el jugador amb més qualitat de l'equip però que acaba de sortir d'una lesió i el substitut de la qual seria probablement el rus Izmailov. El colombià forma una dupla mortal amb el seu compatriota Jackson Martínez, un "nou" molt complet, que porta 20 gols en lliga, i que ha estat capaç de fer oblidar a Radamel Falcao.

L'equip lusità, entrenat per Vítor Pereira, es caracteritza per presentar un joc molt sòlid enrere, amb un bon domini de la pilota en el centre del camp -on és peça clau portuguès Moutinho- i un atac demoledor al que s'incorporen amb freqüència els seus dos laterals brasilers: Danilo i Álex Sandro.

Per al duel contra el Màlaga, Pereira recupera al migcampista belga Defour, per la qual cosa tindrà a tots els seus homes a punt per afrontar, com a Porto consideren, el partit més important de tota la temporada.

L'Arsenal-Bayern de Múnic serà l'altre partit corresponent a l'anada dels vuitens de final de la Ll¡ga de Campions que es disputarà avui dimarts (20:45h/ C+ Liga de Campeones). El futur equip de Guardiola buscarà al Emirates deixar l'eliminatòria sentenciada de cara al partit de tornada. Els alemanys són un dels màxims favorits per a guanyar una competició que no aconsegueixen des de l’any 2001

Alineacions probables:

Porto: Hélton; Danilo, Otamendi, Mangala, Álex Sandro; Fernando, Moutinho, Lluito González; James Rodríguez o Izmailov, Varela i Jackson Martínez.

Màlaga: Caballero; Jesús Gámez, Lugano, Welligton, Antunes; Joaquín, Toulalan, Demichelis, Isco; Baptista i Santa Cruz

Arbitro: Mark Clattenburg (Anglès)

Estadi: Do Dragao

Hora: 20.45 (La 1)

stats