IBRAHIM AFELLAY, NOU JUGADOR BLAUGRANA
Esports 24/12/2010

I amb ell ja són 20

Ibrahim Afellay va aterrar ahir al matí i avui serà presentat com el primer i únic reforç blaugrana del mercat d'hivern. L'extrem holandès arriba per reforçar una plantilla curta, tot pensant en el futur.

Nuria García
2 min
PSV, Eindhoven

BarcelonaL'únic reforç d'hivern del Barça, el primer des que Pep Guardiola és l'inquilí de la banqueta blaugrana, va arribar ahir a Barcelona i aquest matí serà presentat com a nou jugador blaugrana. L'ex del PSV Eindhoven arriba al Barça per reforçar una plantilla curta -fins ara només hi havia dinou jugadors-, però també és una aposta del club per al futur.

Afellay va arribar ahir a Barcelona i va tenir un dia mogut. El davanter holandès, de només 24 anys, va aterrar a l'Aeroport del Prat a les 10.50 hores i va anar directe al club blaugrana. Allà una cinquantena de seguidors culers li van donar la benvinguda i, a més, va ser rebut pel director esportiu del club, Andoni Zubizarreta, i el director de futbol de l'entitat, Raül Sanllehí. A les oficines, juntament amb el seu representant, Rob Jansen, Afellay va tancar les condicions del seu contracte i a la tarda va passar el reconeixement mèdic. El jugador es va sotmetre a una prova de resistència, una de podològica, a diverses radiografies i a una ecografia coronària i muscular. Ricard Pruna, el metge del Barça, va dir que l'excapità del PSV arriba "en molt bona forma" i va destacar que Afellay no ha tingut fins ara cap lesió. Un cop tot en ordre, el jugador signarà aquest matí el seu contracte i serà presentat.

"És un somni"

El jugador va confessar, en declaracions a BarçaTV, la televisió oficial del club blaugrana, que se sent "molt content" de tancar el seu fitxatge pel Barça, que va qualificar com el "millor club del món, un club impressionant". Van ser les primeres impressions del reforç blaugrana en el mercat d'hivern, que va reconèixer estar "una mica nerviós" per tot el que li estava passant durant els darrers dies. "És molt especial ser aquí, és el meu primer dia a la ciutat, però no crec que trigui gaire a ser conscient de tot plegat", va afirmar Afellay, que, malgrat això, va dir que encara no és "conscient" de tot el que ha aconseguit fins ara en la seva carrera futbolística.

L'extrem d'origen marroquí, internacional també amb Holanda, va afirmar que, tot i que acaba d'arribar, ja sap què significa jugar al conjunt de Pep Guardiola. "Tots els jugadors del món somien a jugar al Barça. Pregunta-ho a qualsevol jugador i et dirà que vol jugar aquí, que és on es practica el millor futbol del món", va concloure Afellay.

Cinc temporades

El jugador holandès signarà el contracte que el vincularà al Barça pel que queda de la temporada actual i quatre anys més. Afellay acabava contracte aquest estiu amb el PSV després d'haver debutat amb el primer equip holandès l'any 2003 amb només disset anys i per això el Barça només ha hagut de pagar tres milions d'euros per ell. Això sí, en cas que el Barça decidís traspassar novament el jugador, el club holandès també ingressaria un percentatge de la venda. A més, el club blaugrana també s'ha compromès amb el PSV a jugar un partit amistós amb ells, si bé encara no hi ha data.

Aquest diumenge passat, Afellay va jugar el seu darrer partit de Lliga amb el PSV contra el Roda. El matx, que va acabar amb un 3-1 favorable al seu ja exequip, va servir perquè el capità holandès s'acomiadés de la que ha estat durant set anys la seva afició.

stats