ASSEMBLEA GENERAL DE L'ACB
Esports 23/06/2011

Els equips ACB podran competir sense cap espanyol

àlex Gozalbo
2 min
Josep Vives, president de l'Assignia Manresa, durant l'assemblea general.

BarcelonaEls clubs de l'ACB van aprovar ahir una nova proposta de contractació que permetria que els equips poguessin competir sense cap jugador espanyol. Els nous requisits, que encara s'hauran de negociar amb la Federació Espanyola (FEB) i l'Associació de Jugadors (ABP), obligaran els conjunts a tenir dos jugadors formats localment, dos estrangers i la resta, fins a onze, comunitaris o de l'Espai Econòmic Europeu.

Si s'aprovés aquesta proposta, desapareixeria l'obligació d'inscriure jugadors seleccionables. El nou matís que s'hi afegeix és el d'esportista format localment, un concepte que inclou jugadors que entre els 14 i els 22 anys hagin estat federats durant almenys dues temporades.

Esther Queraltó, secretària general de l'ACB, Josep Vives, president de l'Assignia Manresa, i José Luis Mayordomo, màxim mandatari del CB Valladolid, van ser les noves cares visibles de l'ACB. Així serà fins a l'arribada del nou conseller delegat. Eduardo Portela, que no tindrà dret a vot i tan sols exercirà com a figura institucional, passa a ser el president d'una comissió delegada formada per deu clubs: Barça Regal, Power Electronics València, CB Valladolid, Unicaja, Reial Madrid, Lagun Aro GBC, Bizkaia Bilbao Basket, Fuenlabrada, Caja Laboral i Cajasol.

Segons Vives, "posar portes al mar és difícil i tenim una normativa de la Unió Europea que regula la lliure circulació de jugadors. A nosaltres, com a clubs formadors, ens agrada la gent jove i de casa, però hem d'estar oberts al món".

El president de l'Assignia Manresa va dir: "L'ACB és la segona lliga més important del món i volem seguir sent-ho, donar espectacle i competir amb altres lligues".

Nou patrocinador

L'ACB va informar ahir que una empresa vol donar nom a la competició en les properes quatre temporades. El contracte seria prorrogable durant dos anys més. Les negociacions estan molt avançades, però encara no hi ha res tancat. Esther Queraltó no va voler confirmar si es tractava d'Endesa.

stats