Futbol Català
Esports 06/02/2012

Tots els equips catalans de Segona B aspiren actualment a jugar la promoció d'ascens

La màxima distància entre la quarta posició (Badalona) i el darrer dels equips del Prinicipat a la taula (Llagostera) és de només cinc punts

àngel Garreta
2 min
El llagosterenc Virgili celebrant un dels seus dos gols contra el Mallorca B

BarcelonaSituació històricament insòlita la que ara mateix viu el grup tercer de Segona B. Els sis equips catalans que hi militen aquesta temporada es troben, un cop ben entrats en la segona volta de la lliga, en franca disposició d'optar a una de les quatre primeres places que donarien dret a jugar el play-off d'ascens a la categoria de plata. Fins i tot el Llagostera, darrer classificat durant les vuit primeres jornades, ha aconseguit donar la volta a la situació i trobar-se a només cinc punts del quart, que és un altre català, el Badalona.

Actualment dins el grup de quatre equips capdavanters trobem dos conjunts catalans: L'Hospitalet i el citat Badalona. Ara mateix jugarien la promoció els dos equips que, sobre el paper, ja tenien aquestes aspiracions d'èxit en els objectius plantejats a la pretemporada. Dos recents ascendits com el Reus i el Llagostera són els convidats inesperats. Tot i que els del Baix Camp van liderar la lliga moltes setmanes i han viscut pràcticament sempre en zona de promoció, ara mateix es troben dins una mala ratxa de resultats on la victòria no arriba. Malgrat tot, l'ampli coixí de punts de la primera volta manté els de Santi Castillejo a dos punts del Badalona.

Menys encara s'esperava l'enorme reacció del Llagostera, el segon millor equip de la lliga en els darrers dos mesos i mig. La victòria blaugrana del passat diumenge a casa davant el Mallorca B -equip fins ara quart- ha situat l'entitat gironina a cinc punts de la promoció. Ara mateix els sis clubs: L'Hospitalet, Badalona, Reus, Sant Andreu, Lleida i Llagostera són clars candidats al play-off. Fins al final del campionat no es podrà saber quins equips l'acabaran disputant, però tot sembla apuntar que cap d'ells patirà per mantenir la categoria, un altre fet poc habitual entre els catalans de Segona B.

stats