Mundial de Natació
Esports 29/07/2011

Villaécija cau eliminada a les primeres de canvi en els 800 metres, i Belmonte hi renuncia

La nadadora del CN Sant Andreu ha fet un mal temps en la primera sèrie i no ha passat a les semifinals, mentre que la del CN Sabadell vol centrar-se en els 400 estils

Albert Solé
1 min
Érika Villaécija mira el panell de temps en la classificatòria de 1.500m estils

BarcelonaNova decepció de la natació catalana en aquest Mundial de natació de Xangai. Aquesta matinada, hora catalana, Érika Villaécija ha quedat eliminada en la primera eliminatòria dels 800 metres lliures, la seva prova preferida –és medalla d'or de l'últim Mundial de piscina curta a Dubai–, amb un temps de 8:29:13, a quatre segons del tall per a les semifinals. Villaécija havia dit abans del Mundial que s'havia preparat molt per aquesta prova i hi confiava molt. Ara torna cap a casa amb la satisfacció, però, d'haver aconseguit la classificació per als Jocs Olímpics en els 10 km en aigües obertes.

I Mireia Belmonte, que també havia de disputar les eliminatòries dels 800 lliures, hi ha renunciat voluntàriament per poder preparar amb tots els sentits l'última de les quatre proves que havia de disputar a Xangai, els 400 estils. Belmonte va punxar en els 200 estils i els 200 papallona, tot i que era la gran esperança catalana i espanyola per aconseguir alguna medalla.

stats