INVESTIGACIONS AL 'CALCIO'
Esports 29/05/2012

Un escàndol de frau esquitxa el futbol italià

Una complexa trama de compra de partits i frau d'apostes està afectant el futbol italià. La policia ha arrestat 19 persones, entre les quals el jugador del Lazio Stefano Mauri, i investiga Conte, tècnic de la Juve.

Natalia Arroyo
2 min

BARCELONA.El futbol italià viu hores convulses. La policia segueix treballant en una delicada trama de corrupció al calcio que va sortir a la llum el juny del 2011, quan la Fiscalia de Cremona va ordenar la detenció de setze persones. Després de les actuacions policials dels últims mesos, i en especial les d'ahir, el nombre d'arrestos ha augmentat a més de quaranta.

La policia va detenir ahir 19 persones implicades en una trama de compra de partits i frau d'apostes, i entre els detinguts destacaven el capità del Lazio, Stefano Mauri, i l'exjugador del Gènova Omar Milanetto. L'entrenador del Juventus, Antonio Conte, va ser inscrit en el registre dels investigats per fets de quan era entrenador del Siena. El tècnic de la Vecchia Signora va haver d'acceptar que escorcollessin casa seva, igual que el davanter del Chievo Sergio Pellissier. La policia fins i tot va presentar-se a la concentració de la selecció italiana a Coverciano de preparació de l'Eurocopa per informar el defensa del Zenit de Sant Petersburg, Domenico Criscito, que també l'havien inscrit en el registre d'investigats. El jugador es va declarar de seguida "no culpable", però unes fotografies amb aficionats del Gènova el fan ser sospitós de formar part de la trama. El seleccionador de l' azzurra , Cesare Prandelli, va decidir excloure'l de la llista de preseleccionats malgrat que Criscito semblava un fix en els seus plans. El jugador va ser defensat pel seu entrenador a l'equip rus, Luciano Spalletti: "Hem de deixar que la policia faci la seva feina, però conec bé el Domenico i em costa de creure que sigui cert".

"És una vergonya"

L'escàndol de les detencions massives va fer-se públic a primera hora del matí i durant el dia van aparèixer reaccions dels principals clubs italians, que va recollir el diari esportiu La Gazzetta dello Sport . "És una vergonya per al calcio ", va afirmar el director esportiu del Roma, Walter Sabatini. "Hem d'imposar sancions justes i apropiades", va demanar Sabatini, que va acabar reconeixent la gravetat de l'assumpte i desconfiant de la innocència dels implicats. Giuseppe Marotta, director general de la Juve, no va voler fer declaracions, tot i que el seu equip hi té un implicat directe. "No estem en situació de fer cap comentari, però estem tranquils", va dir. Des del Milan tampoc no es va parlar gaire. "Avui no es parla, avui és un dia de silenci. Estem molt decebuts, però qui ha de parlar és el president de la lliga", afirmava el dirigent rossoneri Adriano Galliani després de reunir-se d'urgència amb els responsables de la lliga.

Des de la federació italiana de futbol es va voler enviar un missatge de calma per no alterar la preparació de la selecció, que debuta a l'Eurocopa contra Espanya el 10 de juny. "El que ha passat amb Criscito ens entristeix, però cal mantenir la pau a dins del grup i protegir-lo", va dir el president de la federació, Giancarlo Abete.

stats