Ciclisme
Esports 10/06/2011

Un combatiu “Purito” segueix sense trobar el triomf a Dauphiné

El francès Christophe Kern (Europcar) ha arribat en solitari al port de segona categoria de Les Gets, que no ha fet gaires diferències a la general

Albert Rabadan
2 min
Christopher Kern celebra la victòria d'avui a la 5a etapa de la Dauphiné.

BarcelonaChristophe Kern va arribar a pensar que no tenia contracte per aquesta temporada quan Cofidis no el va renovar. Finalment el va rescatar el director que l'havia passat a professionals, Jean-René Bernaudeau, amb el nou patrocinador Europcar, i ha respost en aquest Dauphiné. Va ser 21è a la contrarellotge, tot i que la va completar en gran part amb una bicicleta convencional per un problema mecànic, i avui ha pogut traduir la seva força en un triomf.

El port final, Les Gets, de segona categoria, s'ha iniciat amb un atac del guanyador de la contrarellotge, Tony Martin (HTC-Highroad), que volia provar-se en escalada de cara al Tour de Fraça, tot i que després ha acabat cedint. Amb ell han marxat Maciej Paterski (Liquigas) i Pierre Rolland, company de Kern, que ha atacat enmig del caos que ha arribat a portar a Oliver Zaugg (Leopard-Trek) com a cap de cursa.

Com és habitual darrerament, sempre perseguint, Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha tornat a intentar el triomf, amb més ganes que astúcia. A 3,5km ha aparegut per primer cop, atent als moviment de l'equip Cofidis, i tot i intentar-ho dins d'un selectiu grup amb un Vinokúrov molt actiu, el líder, Van den Broeck... no han pogut atrapar al francès i ha estat quart a l'etapa.

Critèrium de Dauphiné, cinquena etapa (Parc des Oiseaux-Les Gets, 210km):

1r Christophe Kern (Europcar) 5h05'03”, 2n Chris Sorensen (Sazo Bank) a 7”, 3r Thomas Voeckler (Europcar) a 9”, 4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 9”, 5è Alexandre Vinokúrov (Astana) a 9” (…) 153è Juan Antonio Flecha (Sky) a 19'10”

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 18h02'30", 2n Cadel Evans (BMC) a 1'11", 3r Janez Brajkovic (RadioShack) a 1'21", 4t Alexandre Vinokúrov (Astana) a 1'56", 5è Rui Costa (Movistar) a 2'22" (...) 15è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 3'55", 23è Juan Antonio Flecha (Sky) a 4'03"

stats