Esports
Esports 16/06/2011

Ivan Tibau presenta els eixos bàsics de la política esportiva del Govern

El secretari general de l'Esport ha presentat la línia d’actuació futura de la Secretaria General de l'Esport i ha fet balanç dels primers cinc mesos al Govern

Redacció
2 min
L'equip directiu de la Secretaria General de l'Esport al Museu Colet.

BarcelonaIvan Tibau ha explicat els eixos bàsics de la Generalitat en matèria esportiva sota els principis d’excel·lència, valors i nació, i en base a quatre conceptes bàsics:

Esport: Posicionar la realitat cultural esportiva catalana com a referent global. El Govern potenciarà un nou desplegament normatiu adaptat a la realitat esportiva del país i avançarà en el camí d’una Llei de patrocini i mecenatge, crearà una oficina d’atenció a les federacions per resoldre algunes de les problemàtiques que es troben en el seu dia a dia, impulsarà un programa d’excel·lència per a l’esport federat (federacions i clubs) i potenciarà l’alt rendiment esportiu amb una atenció especial pel CAR de Sant Cugat. La SGE també treballarà per potenciar la pràctica esportiva durant l’etapa acadèmica (des de l’escola a la universitat).

Activitat física i Salut: Incrementar la sensibilització i la pràctica física per a la millora de la salut i de la qualitat de vida. Pretén conscienciar la població sobre els beneficis de la pràctica esportiva mitjançant campanyes de promoció en diversos nivells i àmbits, alhora que es millorarà la coordinació dels serveis de medicina de l’esport i es promourà un moviment associatiu de la indústria del fitness català.

Economia: Augmentar la contribució dels àmbits de l'activitat física i l'esport a l'economia. La SGE es dotarà d’instruments com el Catalonia Sports Bureau, que capti nous esdeveniments esportius internacionals, i un hub al voltant de la investigació en esport a nivell internacional, per connectar l’empresa, la universitat i la recerca.

Formació: Assolir els màxims estàndards de qualitat en la formació d’acord amb els criteris de classificació europeus. Es potenciaran els estudis superiors en ciències de l’activitat física i l’esport, i es reestructurà i ordenarà el sistema formatiu per guanyar en qualitat i en reconeixement dins la Unió Europea.

Ivan Tibau ha aprofitat la presentació de les línies d’actuació per fer balanç dels mesos que porta al capdavant de la política esportiva del Govern. Ha avançat que s’ha subvencionat amb 17,2 milions d’euros l’activitat de Federacions esportives i Consells Esportius; es destinaran 45 milions per a la construcció d’equipaments esportius de Xarxa Bàsica, Centres Educatius i Centres de Tecnificació; 263 promeses de l’esport català han rebut un global de 631.000 euros per ajudar-los en l’entrenament i la competició gràcies a les Beques ARC, i s’ha apostat per mantenir els programes d’ajuda als equips que participen en competicions internacionals (‘Catalunya al Món’), a l’organització d’esdeveniments internacionals, a la igualtat de gènere i a aniversaris d’entitats.

stats