ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 14/02/2013

Kilian Jornet guanya la medalla d'Or en cursa vertical als Mundials d'esquí de muntanya

Mireia Miró ha pujat al podi en categoria femenina i s'ha penjat la medalla de plata

Ara
1 min
Kilian Jornet durant la prova individual dels Mundials d'Esquí de Muntanya

BarcelonaKilian Jornet ha revalidat el títol de campió del món del quilòmetre vertical en els Mundials d'esquí de muntanya que es disputen a Pelvoux (França). Aquesta és la segona medalla de Jornet als Mundials. El català ha superat el suís Martin Anthamatten i l'italià Damiano Lenzi.

Jornet, que revalida el títol de campió mundial en aquesta especialitat, ha afirmat que "ha estat una cursa molt curta i molt plana de manera que les diferències han estat mínimes. La valoració d'aquestes dues últimes carreres és molt bona, ja que he aconseguit pujar al podi en ambdues ocasions, així que podríem dir que l'objectiu està complert". El circuit de la prova vertical, d'uns 670 metres, ha permès una cursa ràpida on Jornet ha imposat el seu ritme. Divendres es disputarà la darrera de les curses d'aquest mundial de Pelvoux (Alps francesos) amb la prova per equips, on Kilian Jornet participarà fent equip amb Marc Pinsach.

Plata de Mireia Miró

En categoria femenina, la francesa Laetitia Roux ha estat la campiona en superar la catalana Mireia Miró i la sueca Emelie Forsberg. Miró ha admès que després de quedar fora del podi a la cursa individual, "aquesta medalla de plata serveix per treure'm aquella espina". D'altra banda, la jove Marta García ha tornar a demostrar el seu bon nivell penjant-se el bronze en la categoria de promeses

stats