FUTBOL FEMENÍ
Esports 23/06/2012

"Els èxits seguiran si es manté el bloc d'ara amb alguns retocs"

Natalia Arroyo
2 min

BARCELONALes noies del Barça, campiones de Lliga; les de l'Espanyol, campiones de Copa. Només el descens de l'Estartit (malgrat compensar-ho amb l'ascens del Llevant Les Planes) impedeix catalogar d'impecable l'any del futbol femení català. "Ha sigut una molt bona temporada", reconeix la blaugrana Olga Garcia. "Després de guanyar la Copa l'any passat, ja sabíem que estàvem construint la base d'un equip guanyador; potser no ens acabàvem de creure que podríem aguantar tota una Lliga, però els reforços espectaculars de la Sonia i la Míriam ens han donat veterania i competitivitat". Laura Ràfols, la seva companya d'equip, amplia aquesta idea "del caràcter guanyador" d'un grup que, amb elles dues, ha fet "un pas endavant" per aprendre a combinar les individualitats i la força del vestidor per decidir els partits difícils i completar "un molt bon any".

L'Espanyol, a través de Sara Monforte, també creu que ha fet una "grandíssima temporada", en acabar terceres en la Lliga i enduent-se la Copa de la Reina. "Amb el que tenim, la lesió de Willy i les absències de Lianne i Joanna, té molt de mèrit el que hem fet i com ho hem fet, jugant la final amb gent molt jove". Lara Rabal, capitana de l'equip, també considera que han rendit a un gran nivell "malgrat les dificultats acumulades des del començament". "Molts no creien en nosaltres, però a base de molt de treball, hem aconseguit el que buscàvem".

Les jugadores periquites no amaguen que, després d'encaixar una dolorosa derrota contra el Barça, han sentit la necessitat de reivindicar-se. "El 6-0 no reflecteix la diferència real entre l'un i l'altre", afirma la blanc-i-blava Lara. I la blaugrana Olga ho ratifica: "Ens va sortir tot rodó, però no som tan superiors".

Que la rivalitat entre Barça i Espanyol es transformi en títols "prova que a Catalunya hi ha el millor futbol femení", afirma Monforte. De tota manera, la periquita té clar que després d'unes setmanes de repercussió mediàtica, "tot passarà" i tornarà el silenci, a l'espera de més èxits. Un d'ells serà jugar la Champions, una competició que el Barça interpreta com un premi i que "fa molta il·lusió" a Ràfols.

No se sap encara quin serà el projecte de blaugranes i blanc-i-blaves l'any que ve. "Esperem que es mantingui el grup i el tècnic d'ara", desitgen Monforte i Rabal per a l'Espanyol. Al Barça, Garcia avisa que seran les baixes les que marcaran les altes. "Espero que el club no es torni boig fitxant", demana Ràfols. Les bases de l'èxit hi són. Només calen retocs per mantenir l'exigència.

stats