ATLETISME

Un expresident de la IAAF serà jutjat per corrupció

Lamine Diack és sospitòs d'haver encobert casos de dopatge

L’expresident de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF), Lamine Diack, i el seu fill, Papa Massata Diack, sospitosos d’haver encobert casos de dopatge d’atletes russos, seran jutjats a França.

Lamine Diack, de 86 anys, està imputat principalment per corrupció activa i passiva i blanqueig en banda organitzada, i el seu fill, exconseller de màrqueting de la IAAF, per corrupció activa i blanqueig. Al seu costat, hauran de seure a la banqueta del Tribunal Correccional de París tres persones més, com a resultat de la investigació oberta el 2015 sobre l’ocultació de positius per dopatge d’atletes russos. El diari francès Le Monde va indicar al maig que, a canvi de la indulgència dels serveis antidopatge de la IAAF, Lamine Diack, president d’aquest organisme entre 1999 i 2015, va obtenir fons russos per a campanyes polítiques al seu país natal, el Senegal. El pacte hauria permès també facilitar negociacions amb patrocinadors russos abans dels Mundials d’atletisme de Moscou de l’any 2013.

La justícia francesa és competent perquè alguns dels fons econòmics podrien haver estat blanquejats en territori francès, explica Le Monde. Segons el diari, Lamine Diack també és sospitós d’haver permès que el seu fill s’apropiés d’ingressos de la IAAF procedents de patrocinadors, com del banc rus VTB.

Més continguts de