Publicitat
Publicitat

Esports

L'aventura extrema de dos catalans que recorreran 1.200 quilòmetres a -45 graus de temperatura

Un empresari i un guia de muntanya que es guanya la vida com a escriptor tractaran d'arribar al pol Sud en total autosuficiència i arrossegant un trineu de 130 quilos de pes

Albert Bosch, un empresari de Sant Joan de les Abadesses, i Carles Gel, un guia de muntanya que es guanya la vida com a escriptor, inicien avui una aventura extrema que els portarà a recórrer 1.200 quilòmetres arrossegant un trineu amb més de 130 quilos de pes i suportant temperatures de fins a -45 graus.

Els dos aventurers catalans van volar ahir cap a Punta Arenas (Xile), primera parada de l'expedició Pol Sud 1911-2011, que els ha de portar fins al pol Sud en total autosuficiència.

Albert Bosch i Carles Gel tenen previst arribar a la seva destinació el 14 de desembre, data en què es compliran 100 anys de l'arribada del primer home, el noruec Amundsen, al pol Sud. Cap català ho ha aconseguit abans i els espanyols que ho van fer van utilitzar assistència.

Tot i que està previst que la travessia duri 45 dies, Albert Bosch i Carles Gel són previsors i portaran aliments per a tres setmanes més. En total, uns 83 quilos de menjar entre sopes, pasta liofilitzada, embotits i formatges envasats al buit, productes energètics, dolços, galetes, xocolata, torrons, fruits secs, cafè, te i llet en pols. L'aigua la fondran directament del gel.

Els dos catalans han creat una pàgina web perquè tothom pugui fer un seguiment online d'aquesta extrema aventura.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT