BÀSQUET - ACB
Esports 20/04/2011

Els clubs es farten de Portela i el faran plegar a l'octubre

David Jover
2 min
Després de vint-i-un anys al capdavant de l'ACB, sembla que Portela dirà adéu.

Barcelona.La majoria d'equips de la Lliga ACB han dit prou. El divorci entre els clubs i Eduard Portela no és nou, ja fa temps que és evident, però ahir, després d'una reunió de la comissió executiva, formada per vuit equips -Barça, Madrid, Caja Laboral, Unicaja, P.E. València, Lagun Aro, Bilbao Basket i Valladolid-, van comunicar a Portela que ja no confien en ell i que el convidaran a deixar el poder executiu que actualment té el proper mes d'octubre.

I, a més, els clubs volen fer-lo plegar de president i que el seu mandat, que finalitza el 2014, acabi sent honorífic els tres últims anys. És a dir, que no tingui cap tipus de poder de decisió. Aquesta és la intenció dels clubs, no de Portela. El mandatari català -que fa 21 anys que és president de l'ACB- sap que cada cop té menys suport; fa dues setmanes va plegar la seva mà dreta, Josep Senespleda, com a director general, i és conscient que el seu final és a prop. Tot i així, la seva intenció és marxar a la seva manera, que no és altra que deixar el poder executiu a partir de la propera temporada.

Les diferències

El motiu bàsic del divorci és que els equips no estan d'acord amb el model de negoci de la competició que s'està duent a terme, a més dels polèmics cupos -l'obligació que hi hagi quatre o cinc jugadors seleccionables per equip-, que sembla que tenen els dies comptats. D'altra banda, una de les coses que no entenen els clubs és com en període de crisi no s'ha fet cap acostament als equips que tenen problemes i que encara s'hagi de tenir un pressupost mínim, fixat en un 3,5 milions d'euros, per participar-hi.

A més, una reivindicació que fa temps que volen els clubs és que TVE deixi de posseir els drets de la Lliga, ja que Teledeporte no té gaire audiència i la visibilitat dels patrocinadors és menor. Es preveuen nous temps per a l'ACB.

stats