Esports 20/06/2021

La festa d’Itàlia continua: imbatuda i primera de grup

El combinat italià supera Gal·les (1-0), que també es classifica com a segona

2 min
L’entrenador i els jugadors d’Itàlia celebrant el gol de Pessina.

BarcelonaAmb un ritme més baix que en els dos primers partits, però amb la mateixa solvència demostrada fins ara, la selecció d’Itàlia va sumar ahir el seu tercer triomf en tres partits a l’Eurocopa i es va classificar per als vuitens de final com a primera del grup A. Malgrat jugar amb nombroses rotacions i saber que en tenia prou amb un empat per garantir-se la primera plaça, el combinat que entrena Roberto Mancini va superar la selecció de Gal·les a l’Estadi Olímpic de Roma (1-0). Per la seva banda, el combinat gal·lès va acabar classificat com a segon i l’equip comandat per Gareth Bale també serà als vuitens de final.

Per sumar la victòria i allargar la seva ratxa triomfal -Itàlia acumula onze partits seguits guanyant, amb 32 gols a favor i cap en contra, a més de 30 partits sense perdre-, la selecció italiana va saber fer valer la diana que va marcar Matteo Pessina a la primera meitat. El futbolista de l’Atalanta, que tot just ahir debutava a l’Eurocopa, va enviar una rematada creuada en una jugada d’estratègia, demostrant l’ampli ventall de registres que domina el combinat italià.

Les coses s’acabarien de complicar per a Gal·les quan, poc abans de l’hora de partit, es quedaria amb un jugador menys per l’expulsió d’Ethan Ampadu. El defensor gal·lès va veure la targeta vermella directa per una dura entrada a Federico Bernardeschi. Els jugadors gal·lesos van protestar contra l’acció, però el VAR va ratificar la decisió de l’àrbitre romanès Ovidiu Hategan.

A partir d’aquí semblava que el partit podia quedar vist per a sentència, però a diferència dels duels anteriors en què Itàlia havia golejat Turquia i Suïssa, l’equip azzurri va deixar amb vida la selecció de Gal·les. Bale, de fet, va tenir una oportunitat per empatar al minut 75, però la seva rematada va sortir alta després d’una acció que va néixer d’una jugada a pilota aturada. L’oportunitat de l’atacant encara propietat del Reial Madrid va quedar només en un petit ensurt per a Itàlia, que es va dedicar a defensar el marcador a favor i a fer debutar, als últims minuts, jugadors com Giacomo Raspadori i el porter suplent, Salvatore Sirigu.

Suïssa confirma la decepció turca

Suïssa va guanyar el tercer lloc del grup després de golejar Turquia (3-1), que va començar l’Eurocopa amb l’etiqueta de possible revelació, però marxa sense haver sumat cap punt. Haris Seferovic i Xherdan Shaqiri, amb un doblet, van ser els autors dels gols suïssos, que també van comptar amb una gran actuació del porter Yann Sommer.

stats