FUTBOL

El festival que demostra que cinema i futbol poden caminar plegats

L'Offside Fest torna a Barcelona amb una setmana de documentals i pel·lícules

Aquest dissabte Barcelona viurà una nova edició de l'Offside Fest, el festival de documentals i cine de futbol de la ciutat, que arriba a la seva sisena edició. En aquesta ocasió, el festival ha arribat a un acord de col·laboració amb Proactiva Open Arms per destinar part dels diners de les entrades a aquesta ONG. El festival cedirà tota la recaptació que obtingui amb la projecció de 'Hayati', un documental de producció catalana que mostra l'èxode sirià a través del futbol. La pel·lícula s'exhibirà el dissabte 8 de juny a les 18.30 h als Cinemes Girona amb la presència de les seves directores, Sofi Escudé i Liliana Torres, i de representants d'Open Arms. 

Aquest 2019 l'Offside es trasllada a la Filmoteca de Catalunya i expandeix la seva proposta a l'àmbit del cinema de ficció. De fet, aquest cap de setmana es projectaran a la Filmoteca dos clàssics del gènere com són 'Evasió o victòria' i 'The damned United'. Dirigida per John Houston i amb la participació d'actors com Sylvester Stallone i Michael Caine i futbolistes com Pelé i Osvaldo Ardiles, 'Evasió o victòria' es projectarà aquest dissabte, 1 de juny, a les 18.30 h. La sessió estarà presentada pels periodistes especialitzats en cinema Toni Garcia, Blai Morell i Àlex Montoya. També hi serà present el director de la Filmoteca, Esteve Riambau. 

Basada en els 40 turbulents dies que l'icònic Brian Clough va entrenar el Leeds United, 'The damned United', amb direcció de l'oscaritzat Tom Hooper, és una de les millors pel·lícules mai rodades sobre futbol. Presentada per Aitor Lagunas, editor de la revista 'Panenka', la sessió serà diumenge, 2 de juny, a les 19.30 h. 

El festival acabarà el 9 de juny amb 'Take the ball, pass the ball', el documental sobre el Barça de Guardiola.