Espanyol - Atlètic
Esports 06/01/2011

La fiabilitat de l'Espanyol, a prova contra l'avantatge de l'Atlètic de Madrid

L'Espanyol rebrà aquest vespre (20 hores, Gol T i Canal+ Liga) l'Atlètic de Madrid amb la necessitat de remuntar un gol

Redacció
3 min
Javi Márquez intenta aturar Simao durant el matx contra l'Atlètic de Madrid al Calderón

CornellàL'Espanyol confia en el seu fortí de Cornellà-el Prat per donar-li la volta a l'eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei contra l'Atlètic de Madrid, que encara el duel amb la baixa de l'uruguaià Diego Forlán, però amb l'avantatge de l'anada (1-0) i amb l'argentí Kun Agüero i José Antonio Reyes a un gran nivell.

Encara que el conjunt català suma una ratxa de quatre derrotes consecutives, tres de Lliga i una de Copa, manté les seves senyes d'identitat i el bon joc que l'ha portat als llocs europeus de Primera, a més que només ha perdut un partit –contra el Barcelona– dels seus partits oficials d'aquest curs a casa.

La baixa d'Osvaldo és l'absència més destacable. El davanter argentí, màxim golejador de l'Espanyol amb sis gols, pateix una inflamació al genoll esquerre i el seu termini de recuperació és per ara desconegut. A més del punta, el central Víctor Ruiz tampoc hi serà per sanció. Són dues peces claus en l'esquema.

La defensa de l'entrenador Mauricio Pochettino, sense el del planter, estaria formada per Chica en el lateral dret, Forlín i Amat en l'eix i Dídac en el lateral esquerre. La defensa abrigaria Cristian Álvarez a la porteria, que substitueix a la Copa del Rei el porter camerunès Carlos Kameni.

En el doble pivot, Javi Márquez podria fer parella amb Duscher, i en la davantera, Luis García seria a la dreta, Verdú a la mitja punta, Callejón a l'esquerra i Álvaro a la punta. De tota manera, el tècnic té el polivalent Sergio García i l'extrem esquerrà Dátolo per recompondre el puzle després de la baixa d'Osvaldo.

L'Atlètic, mentrestant, arriba a Barcelona amb un mínim avantatge, però conscient de la importància de la Copa del Rei, encara més aquesta temporada, en què la seva eliminació a la Lliga Europa converteix aquesta competició en l'única opció de títol del conjunt blanc-i-vermell després del doblet continental de 2010.

Subcampió en la passada campanya, en la qual va perdre la final contra el Sevilla (2-0), l'equip madrileny aspira al màxim en aquest torneig, sempre un dels seus objectius principals, amb permís de la seva classificació per a la Lliga de Campions, i una competició atractiva per a un club que ha aixecat nou vegades el trofeu de Copa.

Avui es juga el seu futur en el torneig a l'estadi Cornellà-el Prat, on defensa una renda d'un gol aconseguida en el partit d'anada a Madrid, i on arriba en un bon moment, invicte en els seus últims cinc partits, encara que en el més recent, dilluns passat, va empatar a zero a casa amb el Racing de Santander.

L'Atlètic, a més, ha recuperat la seva fiabilitat defensiva en aquests partits, en què només ha concedit un gol, a Alemanya contra del Bayer Leverkusen (1-1), i en els quals ha deixat la seva porteria a zero contra Deportivo de la Corunya (2-0), Màlaga (0-3) i Racing de Santander (0-0), en Lliga, i Espanyol (1-0), a la Copa del Rei.

Tots aquests resultats li valdrien demà per accedir a quarts de final, en un duel en què Quique Sánchez Flores manté les baixes de l'uruguaià Diego Forlán i del brasiler Elías Mendes, però recupera José Antonio Reyes, que va complir partit de sanció en el xoc de dilluns passat.

L'extrem andalús és una peça fonamental en l'Atlètic, de la mateixa manera que l'argentí Sergio "Kun" Agüero, que estrena renovació amb el club blanc-i-vermell fins al 30 de juny de 2014. Tots dos seran avui a l'onze i assumiran la responsabilitat ofensiva, al costat de Fran Mérida, a l'altra banda, i el brasiler Diego Costa, a la punta.

Per darrere, Quique haurà de suplir la baixa en el mig centre del portuguès Tiago Mendes, amb una lesió muscular, de manera que Raúl García o Mario Suárez acompanyaran en aquella posició el brasiler Paulo Assuncao, mentre que en defensa recupera Álvaro Domínguez, que no va poder jugar d'inici contra el Racing per una gastroenteritis.

El del planter tornarà a la titularitat al centre de la saga junt amb el colombià Luis Amaranto Perea, amb la qual cosa Diego Godín tornarà a la banqueta. El txec Tomas Ujfalusi i el brasiler Filipe Luis ocuparan els laterals i David de Gea continuarà a la porteria.

stats