Esports 17/08/2012

El filial blaugrana agafa múscul

El Barça B s'estrena aquesta tarda al Miniestadi contra l'Almeria. El filial d'Eusebio s'ha reforçat aquest estiu més que mai i ha fitxat set jugadors. La gran estrella, però, serà Deulofeu.

Martí Molina
2 min
El filial blaugrana agafa múscul

BARCELONA.A Eusebio Sacristán li agradaria que les graderies del Miniestadi no estiguessin pràcticament buides cada vegada que hi juga el filial blaugrana. Potser per això, després de l'últim partit de pretemporada, va assegurar que els aficionats que vagin a veure el Barça B a casa "es divertiran" amb el joc de Deulofeu, Rafinha i companyia. Aquesta tarda, contra l'Almeria (19 h, Esport3), aquests seguidors tenen la primera oportunitat de veure en directe el que poden ser les futures estrelles del primer equip.

"Podem començar la temporada amb garanties, tot i que encara hem d'apuntalar algunes coses. Hem tingut l'oportunitat de comptar amb la majoria del grup", deia Eusebio, fent balanç d'una preparació en què el filial ha acabat invicte. L'equip ha jugat quatre partits i ha sumat dues victòries contra el Huddersfield (0-2) i el Palamós (0-2); i ha sumat dos empats amb el Bolton (2-2) i el Logronyès (1-1).

Un bloc irreconeixible

Al tècnic de La Seca no l'espanten el reguitzell de canvis que ha tingut l'equip. Fins a nou baixes (quatre jugadors han passat a tenir fitxa del primer equip i cinc han canviat de club) i catorze incorporacions (set fitxatges i set futbolistes més que pugen del juvenil).

Andoni Zubizarreta, director del futbol professional del Barça, ha mirat a la Lliga, a Europa i a Amèrica del Sud per reforçar el segon equip blaugrana. Ha incorporat tres jugadors de caire ofensiu: José Ángel Román (Manchester City), Sergio Araujo (Boca Juniors) i Luis Alberto (Sevilla). I quatre més de perfil defensiu: Sergi Juste (Nàstic), David Lombán (Xerez), a més d'Agostinho Cá i Edgar Ié (Sporting de Portugal). Encara que aquest últim no podrà debutar fins a l'octubre per una fractura al peu.

Zubi va explicar que aquest any el club no només havia mirat de reforçar-se al primer equip, sinó que també havia prestat molta atenció al filial. "Hem treballat per buscar un mercat més jove. El Barça B ha incorporat jugadors que en un futur podrien estar al primer equip. El temps ens dirà si tenen possibilitat de fer aquest salt", deia a l'inici de la pretemporada.

A aquestes novetats s'hi sumarà la màgia de joves promeses que clarament estan cridades a ser referents del primer equip, com Gerard Deulofeu (18 anys) i Jean Marie Dongou (17 anys).

'Overbooking'

Però el cas és que avui el B té 29 fitxes. Fins ara, el trànsit de jugadors entre el primer equip i el filial era constant, però aquest any el primer equip té 25 fitxes. A Guardiola no li agradava que un jugador del filial passés al davant d'un del primer equip, i possiblement Tito Vilanova mantingui el mateix parer. Per això, amb aquest overbooking de futbolistes no es pot descartar que hi hagi alguna baixa més abans d'acabar el mercat d'estiu, el 31 d'agost.

stats