FUTBOL

La seu de la final de la Copa del Rei s'adjudicarà per concurs

També es jugaran a la mateixa ciutat les finals de la Copa de la Reina i de la Copa del Rei de futbol sala

La Federació Espanyola ha aprovat aquest dimarts que la seu de la final de la Copa del Rei s'adjudiqui a partir d'un concurs. D'aquesta manera, l'organisme que presideix Luis Rubiales vol acabar amb el serial que hi havia cada temporada un cop es coneixen els finalistes i que acabava amb discussions sobre l'estadi on s'ha de jugar el partit.

A partir d'ara, s'obrirà un concurs públic en què podran participar totes les ciutats que ho desitgin i que compleixin els requisits que estableix la Federació. Per ara, no han transcendit les bases d'aquest concurs, tot i que es donaran a conèixer pròximament.

A la seu on es jugui la final de Copa del Rei de futbol també s'hi jugaran les finals de la Copa de la Reina (futbol femení) i de la Copa del Rei de futbol sala. "La Federació considera que seria d'interès de la competició i dels aficionats anticipar l'elecció de la ciutat i l'estadi", diu la RFEF a través d'un comunicat.

A les bases s'han establert les condicions que han de complir els clubs, les federacions autonòmiques i les administracions que optin al concurs. A banda de l'estadi, també s'hauran de comprometre a habilitar un "espai emblemàtic" de la ciutat, que sigui suficientment "extens" per instal·lar-hi un 'festival del futbol' "de caràcter lúdic, festiu i cultural" que alhora servirà de punt de trobada de tots els aficionats.