COPA CATALUNYA
Esports 09/08/2011

Una final anunciada a Tarragona

L'Espanyol i el Barça buscaran avui a la nit (21.45 h) proclamar-se campions de la Copa Catalunya 2011 després de vèncer el Nàstic i el Girona per 2-1 i aconseguir classificar-se per a la final.

Barcelona.Sobre la gespa va acabar passant el que s'esperava sobre el paper i l'Espanyol i el Barça seran els finalistes de la Copa Catalunya 2011, després que periquitos i culers remuntessin en les seves semifinals contra el Nàstic i el Girona respectivament per acabar guanyant amb el mateix resultat, 2-1. La final es disputarà aquesta nit a les 21.45 h al mateix escenari, el Nou Estadi de Tarragona.

L'Espanyol de Pochettino va presentar-se a Tarragona amb la primera plantilla, amb Osvaldo al capdavant, mentre que el Barça, recentment aterrat de la gira pels Estats Units i amb la mirada fixada en la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid, va decidir fer-ho amb el seu equip filial i sense Josep Guardiola com a tècnic. En el seu lloc, va ser Eusebio, nou entrenador del filial, qui va dirigir els blaugranes. El Nàstic i el Girona van oferir batalla, però no van poder eliminar els dos principals favorits de la competició.

Molt poc ambient

La graderia del Nou Estadi estava pràcticament buida i reflectia part del desencís d'aquesta Copa Catalunya, que malgrat els esforços de totes les directives de la Federació Catalana de Futbol no troba ni el format ni la data adequada per despertar il·lusió entre els seguidors catalans. Les semifinals de la 22a edició tampoc ho van aconseguir. Tot i que el camp es va anar omplint a mesura que avançava la jornada i el sol s'amagava, poc més de cinc mil persones van deixar-se veure en la primera semifinal entre l'Espanyol i el Nàstic. El segon duel, que enfrontava el Barça amb el Girona, tampoc va engrescar gaires espectadors més i amb prou feines es van rondar els vuit mil aficionats a Tarragona.

Osvaldo, el gran atractiu

El golejador de l'Espanyol segueix sent l'home més destacat dels periquitos i ahir va tornar a demostrar per què la directiva blanc-i-blava no rebaixa ni un cèntim la seva postura per negociar un traspàs a l'Atlètic de Madrid. L'italoargentí, a qui han valorat en 25 milions d'euros, va ser l'autor dels dos gols que van permetre a l'Espanyol classificar-se per a la final de la Copa Catalunya, i el confirmen com l'home més en ratxa de la pretemporada periquita.

Pochettino va apostar per un onze molt competitiu que perfectament podria debutar a la Lliga d'aquí quinze dies contra el Granada a Cornellà-El Prat. El del Nàstic era, per als periquitos, un partit més en la preparació de l'equip, i des del primer minut s'hi van esforçar tant com els tarragonins. La primera ocasió la va tenir Verdú al quart d'hora de joc, després d'una sèrie d'errades de la defensa local, però el migcampista barceloní no va saber coordinar la rematada i el seu xut va anar alt. La reacció local no es va fer esperar i Eloy Gila, entrant amb potència dins l'àrea, va rematar una centrada des de l'esquerra de Tuni que Cristian Álvarez no va poder aturar. L'alegria del Nàstic, però, va durar poc perquè va aparèixer Osvaldo per empatar el matx abans del descans. El killer va estirar-se de forma acrobàtica per rematar amb la planta del peu una assistència de Sergio García.

El segon temps va ser menys animat que el primer i quan semblava que la plaça de finalista es decidiria des dels onze metres va tornar a aparèixer el 17 blanc-i-blau per marcar la diferència i fer el 2-1 definitiu amb una brillant rematada de cap que va classificar l'Espanyol per a la final d'avui.

El rival dels periquitos en la final serà el Barça, que va resoldre la segona semifinal amb una treballada victòria contra el Girona. Els gironins van avançar-se en el marcador gràcies a Saizar, que va culminar una bona jugada dels de Raül Agné. Abans del descans, i com havia passat en la primera eliminatòria, va arribar el gol de l'empat, obra de Lobato.

Eusebio a la banqueta

Més actiu que en el primer temps, el nou tècnic del filial blaugrana va mostrar la seva cara més enèrgica en la segona meitat. En absència de Guardiola, Eusebio Sacristán va ser l'encarregat d'ordenar els jugadors blaugranes, que van aconseguir capgirar el marcador amb un gol de Riverola a falta de mitja hora de joc.

El Girona, prenent-se el duel com una excel·lent prova per mesurar el seu ritme de competició abans de començar la Lliga, va vorejar l'empat en el tram final del partit i va obligar el Barça a apurar fins als últims minuts per celebrar la classificació per a la final de la Copa Catalunya. Una Copa que tindrà la final que s'esperava entre l'Espanyol i el Barça, però amb implicacions desiguals de tots dos clubs.