FÓRMULA 1
Esports 14/05/2014

La Fiscalia de València admet una altra denúncia per la compra de l'empresa organitzadora de la F-1 pel govern valencià

Aquesta denúncia s'afegeix a la que ja va presentar el PSPV i seran instruïdes una al costat de l'altra

Efe
1 min

ValènciaLa Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal per la compra per part del govern valencià de Valmor, l'empresa privada que gestionava la Fórmula 1 a València, Valmor, arran d'una denúncia d'Esquerra Unida (EU), que serà instruïda costat de la presentada pel PSPV.

Esquerra Unida va registrar el passat 24 d'abril una denúncia per suposada prevaricació administrativa i malversació, a la qual podrien unir-se suposats delictes societaris, que segons aquesta formació, ha estat acumulada a la qual va presentar un dia després el PSPV-PSOE i sobre la qual també s'han obert diligències.

Segons la denúncia d'EU, el contracte de compravenda de Valmor va suposar un enfonsament econòmic per a l'erari públic, ja que l'empresa pública de la Generalitat, Circuito del Motor, va assumir tots els deutes d'una empresa privada amb entitats financeres. A més, va eximir els venedors de qualsevol resposansabilitat.

EU exposa que el preu simbòlic d'aquesta compra de Valmor va ser de 99 cèntims, però per veure el cost real per a l'erari públic cal tenir en compte que aquesta adquisició va generar unes pèrdues d'"almenys" 23,8 milions d'euros per a Circuito del Motor.

A més, explica que, entre els deutes de Valmor que va assumir Circuit del Motor, figuren 14,6 milions d'euros que l'empresa privada havia d'haver pagat a l'empresa pública en concepte d'organització del Gran Premi de Fórmula 1 dels exercicis 2008, 2009, 2010 i 2011, compromís que "mai" va complir. Per a EU són "clars els indicis de tracte de favor" del Consell a l'empresa Valmor, constituïda "expressament" l'any 2007 per a la signatura del contracte d'organització del Gran Premi de Fórmula 1 a València.

stats