FÓRMULA 1
Esports 11/02/2011

Kubica vol tornar a la competició aquest any i "més fort que mai"

El pilot polonès, en una entrevista a La Gazzetta dello Sport, no lamenta haver participat en el ral·li i diu que només pensa en començar amb la rehabilitació

Redacció
2 min
Robert Kubica és un apassionat dels ral·lis.

RomaEl pilot polonès Robert Kubica, que es recupera en un hospital italià després del greu accident que va patir el passat cap de setmana en un ral·li, ha dit que vol tornar a competir aquest mateix any i "més fort que abans". Així ho ha manifestat en una entrevista que publica el diari italià La Gazzetta dello Sport. "Tinc en ment només començar amb la preparació. Vull tornar a les pistes més fort que abans perquè després d'un accident així no tornes a ser el mateix, millores", ha dit el pilot.

Kubica, que va resultar greument ferit en un accident durant el ral·li Ronde di Andore disputat al nord d'Itàlia el passat diumenge, ha afegit: "He de tornar aquest any". El pilot polonès ha explicat que no recorda res sobre l'accident i que va ser el seu agent, Daniele Morelli, qui li va explicar què li va passar, però s'ha mostrat confiat en les seves possibilitats de recuperació després de ser sotmès a una llarga operació en la seva mà dreta.

"Tinc moltes ganes d'escurçar els terminis amb una preparació vigilada al màxim. Ni tan sols sé com és un os, però tan aviat com me l'arreglin, em toca a mi fer-lo funcionar", ha afegit. Després de l'operació, els metges han explicat que el pilot trigarà al menys un any en recuperar la funcionalitat plena de la seva mà.

Kubica se sotmetrà avui a dues noves operacions, a l'húmer i al peu. "És l'última intervenció i després ja s'haurà acabat. Demà podré veure realment com estic i després començarà el compte enrere", ha assegurat Kubica, que ha afegit. "Els dits funcionen, els sento, el braç també. Només han d'operar-me i després ja sabrem...".

Kubica no lamenta haver participat al ral·li i ha explicat que aquest tipus de curses són també "un entrenament dur" per a la Fórmula 1 i que li ajuden a millorar la concentració. "Si no hagués participat, estaria a casa donant-li voltes", ha dit el pilot, que ha afegit: "Els ral·lis em permeten treballar certs aspectes en què tinc encara marge de millora".

stats