Esports 22/06/2021

Frenkie de Jong i Memphis Depay van a totes

Els Països Baixos tanquen la fase de grups amb ple de victòries (0-3) i amb els dos blaugranes brillant

Depay celebra el seu gol contra Macedònia del Nord

BarcelonaMalgrat tenir la primera posició del grup C assegurada, el tècnic dels Països Baixos, Ronald de Boer, va optar per no fer gaires rotacions davant l’intranscendent enfrontament d’ahir contra Macedònia del Nord (0-3). I els seus jugadors van respondre amb una exhibició de futbol comandada pel blaugrana Frenkie de Jong a la sala de màquines i adobada pel nou fitxatge del Barça Memphis Depay, autor d’un gol i una assistència. Qui va completar la festa va ser un altre futbolista amb el qual a l’entrenador blaugrana Ronald Koeman li hauria agrada comptar, però Georginio Wijnaldum, autor d’un doblet contra Macedònia del Nord, ha preferit els diners del PSG.

Malgrat que el combinat balcànic va protagonitzar un parell d’arribades en els primers minuts, el partit no trigaria a tenyir-se del color taronja dels Països Baixos -ahir de negre-. Al minut 24, Depay va aprofitar una assistència de Donyell Malen, que va ser una de les novetats en l’onze neerlandès i va signar una gran actuació. Havent obert la llauna i amb un domini aclaparador, els Països Baixos van gestionar el duel a plaer, tot i que Maarten Stekelenburg va haver d’intervenir davant una Macedònia del Nord que no volia tirar la tovallola en l’últim partit amb la selecció del veterà Goran Pandev. A la represa, Wijnaldum va sentenciar amb el seu doblet.

Àustria, als vuitens per primer cop

En l’altre partit del grup C, Ucraïna i Àustria pugnaven per la segona plaça del grup i assegurar-se, així, la classificació directa per als vuitens de final i no haver d’esperar a ser una de les millors terceres. Malgrat que a Ucraïna li valia l’empat per aconseguir la segona plaça, el botí se’l va emportar una Àustria que va estar millor des del principi fins al final.

Christoph Baumgartner, amb una rematada de cap després d’un servei de córner, va ser l’autor de l’únic gol del partit. Es tracta d’una diana històrica, ja que Àustria jugarà per primer cop els vuitens de final de l’Eurocopa. El seu rival serà Itàlia, que s’ha mostrat com una de les seleccions més en forma del campionat. Italians i austríacs obriran la fase d’eliminatòries dissabte a l’estadi de Wembley, a Londres (21 hores).

Es complica el somni de Finlàndia

Finlàndia somiava en, almenys, empatar contra Bèlgica i, d’aquesta manera, acabar segona del grup B i assegurar-se la classificació per als vuitens de final en la seva primera participació a l’Eurocopa. Però la selecció que entrena Robert Martínez no va abaixar el nivell malgrat donar descans a alguns titulars habituals i es va emportar el partit gràcies al gol en pròpia porta del porter Lukas Hradecky després d’una rematada de cap de l’exblaugrana Thomas Vermaelen que va picar al pal i una altra diana de Romelu Lukaku, que ja porta tres gols en la competició.

Amb aquest resultat, Bèlgica va certificar la seva classificació com a primera, mentre que Finlàndia, tercera, queda virtualment eliminada. Qui va aconseguir classificar-se com a segona va ser Dinamarca, que va golejar i eliminar del torneig la selecció de Rússia (1-4). La selecció danesa s’enfrontarà a Gal·les als vuitens.