Futbol
Esports Futbol 02/05/2012

L'Ahtletic intentarà ajornar les celebracions de Lliga del Reial Madrid a San Mamés (22h)

Bielsa té les baixes d'Iturraspe i Ander Herrera, a més del dubte en defensa d'Amorebieta, mentre que Mourinho només perd Di María per sanció

Efe
2 min
Iraola i Lafita a la Romareda

BilbaoL'Athletic Club rebrà el Reial Madrid a San Mamés a les 22h amb la intenció d'aconseguir una victòria que podria endarrerir la celebració de Lliga de l'equip blanc en el cas que el Barça guanyi el Màlaga al Camp Nou. Els madridistes, però, poden ser campions fins i tot abans de trepitjar la gespa i ser rebuts amb un passadís si el Màlaga venç al Camp Nou.

La principal preocupació de Marcelo Bielsa per aquest partit és l'estat físic de Fernando Amorebieta. El central internacional amb Veneçuela es va retirar de l'entrenament de dilluns amb una sobrecàrrega muscular al bessó de la cama esquerra que posa en dubte la seva participació aquesta nit.

Les baixes per sanció de dos futbolistes fixos en les alineacions del tècnic argentí com Ander Iturraspe i Ander Herrera compliquen encara més la confecció d'un onze en el que reapareixerà al lateral esquerrà Jon Aurtenetxe, que es va perdre l'últim partit per acumulació de targetes.

En cas que Bielsa no pugui comptar finalment amb Amorebieta, és probable que Ekiza i San José repeteixin com a parella de centrals i que Javi Martínez avanci la seva posició per rellevar Iturraspe com a migcampista de contenció. A més, Muniain podria jugar en lloc d'Herrera com a enllaç amb Fernando Llorente acompanyat pel centre per De Marcos, amb Susaeta i Ibai Gómez a les bandes.

José Mourinho, que està a un pas de guanyar quatre Lligues en quatre països diferents, no té pensat tocar molt el seu onze a San Mamés, on la baixa per sanció de l'argentí Ángel Di Maria permet el retorn de l'alemany Sami Khedira al mig per mantenir d'aquesta manera a Granero amb Xabi Alonso a la construcció.

Una altra opció més ofensiva seria l'entrada de José Callejón, ja que semblen descartades les opcions del brasiler Kaká i l'argentí Gonzalo Higuaín, tots dos assenyalats en una setmana decisiva pel seu tècnic, gairebé sense participació en l'equip des que es va descobrir que negociava amb el PSG.

La font de la Cibeles espera als campions i el madridisme es prepara per viure una matinada de festa per una Lliga molt desitjada a Madrid.

stats