PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 29/06/2011

L'exjugador i tècnic Carlos "Lobo" Diarte mor als 57 anys

L'exjugador i exentrenador paraguaià Carlos «Lobo» Diarte ha mort a l'Hospital Doctor Peset de València als 57 anys, víctima d'un càncer

Toni Padilla
1 min
Saura, Solsona, el "Lobo" Diarte i Kempes, davanters del València dels anys 70

BarcelonaDiarte va desenvolupar gran part de la seva carrera esportiva a la lliga espanyola, on va jugar al Saragossa, el València, el Salamanca i el Betis. Un cop retirat, Diarte també va ser entrenador, però també es va dedicar a la poesia.

Carlos «Lobo» Diarte fer el seu debut amb 16 anys al Club Olimpia d'Asunción el 1971. En un parell d'anys, els observadors europeus el van veure i el 1973 ja era al Reial Saragossa, on jugaria a la davantera coneguda com els zaraguayos. En la temporada 1976/1977 va fitxar pel València per 70 milions de pessetes, on va formar part de la davantera al costat de Mario Kempes i Johnny Rep.

Després d'uns grans anys a Mestalla, mica en mica va perdre efectivitat, i va anar a jugar al Salamanca i al Betis.

El 1987, va tornar a l'Olimpia d'Asunción per retirar-se i va ajudar l'equip a guanyar una altra lliga de Paraguai. Un cop retirat, Diarte va arribar a ser ajudant de diversos equips com el València CF (1988) i entrenador del Deportivo Alginet, l'Atlètic de Madrid B (1997-1998), UD Salamanca (1998-1999) i el Gimnàstic de Tarragona ( 2002), així com de l'Atlético Colegiales, el Guaraní i l'Olimpia d'Asunción de Paraguai.

El Nàstic de Tarragona s'ha sumat a les mostres de condol.

stats