PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 07/03/2011

El Depor es retroba amb el gol i el triomf camí de la permanència

Després de tres empats consecutius, el Depor torna a guanyar per allunyar-se dels perillosos llocs de descens i al seu rival, la Reial Societat, de les places europees

Xabi Prieto (Reial Societat) avança amb la pilota seguit per Antonio Tomás.

La CorunyaEl Deportivo s'ha retrobat davant la Reial Societat (2-1) amb els gols dels seus davanters i amb el triomf, després de tres empats consecutius, per allunyar-se dels llocs de descens i al seu rival, de les places europees.

Els de La Corunya s'han avançat amb la seva millor carta, una jugada d'estratègia que ha transformat Iván Sánchez 'Riki', a quatre minuts per al descans i han encarrilat el xoc a la represa amb l'encert d'Adrián López en un mà a mà amb el porter xilè Claudio Bravo, però la Reial no s'ha rendit i ha buscat l'empat després d'un gol d'Agirretxe.

Amb la baixa d'última hora d'Aythami, que havia de suplir el sancionat Alberto Lopo i ha hagut de deixar el seu lloc a l'onze titular al jugador del planter David Rochela, el Depor ha aprofitat un inici entonat d'Adrián López per intimidar el rival amb una passada sublim al mexicà Andrés Desat que ha refusat a temps Bravo.

Ha estat un miratge d'un Deportivo pla, tenallat per la classificació, per la por de perdre, sense idees per superar la rereguarda de la Reial Societat, que ha arribat a Riazor sense Tamudo ni Llorente i amb Aguirretxe per primera vegada en l'alineació.

Amb els dos equips pendents del centre del camp i de no donar concessions en defensa, Aranzubia i Bravo amb prou feines han hagut d'utilitzar els guants.

Lotina, que ha sorprès amb la presència del franc-tunisià Lassad Nouioui a la punta de l'atac, ha hagut de canviar d'idea sobre la marxa, als tretze minuts, per la lesió del davanter, que ha patit un esquinç al turmell dret i ha estat substituït per Iván Sánchez 'Riki', molt més dinàmic.

Les circumstàncies han ajudat el Deportivo, perquè el madrileny ha trencat la monotonia en les àrees a la mitja hora i ha avisat els bascos amb un bon desmarcatge a passada de Guardado, però després ha creuat massa la pilota davant la sortida de Bravo.

Ha estat el preludi del seu gol, que ha arribat en el primer xut del Depor entre els tres pals, als 41 minuts de partit, després d'una falta que ha executat Guardado, ha rematat de cap l'argentí Colotto i ha conclòs Riki amb habilitat, a la mitja volta, amb la cama esquerra.

El gol ha donat tranquil·litat al Deportivo, que s'ha anat amb avantatge al descans i a la represa ha superat la segona lesió de la nit, la de Riki, amb l'entrada del francès Desmarets, que a penes va tenir temps per participar en el segon gol, obra de Adrián a passada de Míchel.

El conjunt gallec, que ha perdut també a Antonio Tomás per lesió, tenia el partit controlat, però la Reial Societat s'ha ficat de nou en ell amb els canvis de l'exjugador blanc Martín Lasarte, que ha refrescat l'atac basc amb Sarpong i ha tingut premi quan l'holandès ha assistit Agirretxe als 65 minuts.

Els donostiarres han arraconat per moments al Depor per buscar l'empat, però els gallecs han resistit i han sumat un important triomf en el seu camí cap a la permanència.

DEPORTIVO 2

REIAL SOCIETAT 1

Deportivo: Aranzubia; Laure, Colotto, Rochela, Morel; Antonio Tomás (Rubén Pérez; min.65), Juan Rodríguez; Adrián, Míchel, Guardado; i Lassad (Riki; min.13. Desmarets; min.55).

Reial Societat: Bravo; Estrada, Ansotegi, Demidov, Mikel (De la Bella; min.62); Rivas (Sarpong; min.62), Illarramendi; Xabi Prieto, Zurutuza, Griezmann (Ifrán; min.80); i Agirretxe.

Gols: 1-0; min.41, Riki. 2-0; min.57, Adrián. 2-1; min.65, Agirretxe.

Àrbitre: Mateu Lahoz (col·legi valencià). Va amonestar Illarramendi (min.69) per part de la Reial Societat; i Colotto (min.73) i Rubén Pérez (min.84), per part del Deportivo.