1a divisió
Esports Futbol 01/04/2012

Empat entre València i Llevant i mocadorada a Mestalla (1-1)

Koné, al 2n temps, ha neutralitzat el gol de Jonas i ha aprofundit una mica més en la crisi al conjunt xe. El públic ha ensenyat mocadors al president Manuel Llorente

M. Molina
Parejo (València) es lamenta després d'errar una ocasió entre Xavi Torres (a l'esquerra) i Ballesteros

BarcelonaEl Llevant ha aconseguit un punt del camp del València (1-1) i ha profunditzat una mica més en la crisi del conjunt xe, on el públic ha acabat el partit ensenyant mocadors a la llotja presidencial, disconforme amb la gestió de Manuel Llorente. Ha estat un partit elèctric, amb moltes ocasions de gol, i que als minuts finals hagués pogut caure par qualsevol dels dos cantons.

La primera part ha estat vibrant, i només el gol de Jonas al minut 35 ha posat una mica de fre a una dinàmica d'atac que ha fet les delícies dels espectadors de Mestalla. Els dos equips han sortit a buscar el gol sense complexos, i les ocasions s'han anat succeint a les dues àrees.

Abans que es complissin els cinc minuts de joc, Barragán (València) i Koné (Llevant) ja han deixat ben clares les intencions de tots dos equips. La ocasió més clara pels visitants ha estat un xut de falta de Barkero, que ha sortit fora per ben poc. Mentre els locals han pogut avançar-se amb una internada de Mathieu, que ha acabat rebutjant la defensa.

Però el que no han pogut evitar els jugadors del Llevant ha estat el gol de Jonas. Després d'una frivolitat d'Aduriz, Feghouli ha rebut a l'espai i ha fet la passada de la mort per un Jonas que només ha hagut d'empaitar la pilota fins al fons de la xarxa.

Amb el gol a favor, i deu minuts per endavant, el València ha fet un pas enrere, mentre el llevant ha continuat buscant la porteria rival. Però els 'granota' no han trobat tants espais i gairebé no han pogut inquietar el porter Guaita.

En canvi, el Llevant sí que ha trobat el premi del gol a la represa. Ha estat en un error defensiu, quan Valdo ha pogut despenjar una pilota a l'àrea i Koné, tot sol, ha afusellat la porteria de Guaita (53').

Amb l'empat al marcador, el València s'ha llançat a l'atac, mentre el Llevant s'ha amotinat a la seva àrea i ha intentat fer mal al contraatac. L'equip xe ha posat setge, amb dues ocasions clares de Jonas; i els visitants han defensat la porteria amb ungles i dents, traient pilotes com podien, i deixant que passessin els minuts sense encaixar cap gol més.

Mica en mica, l'estadi de Mestalla s'ha posat nerviós, i això s'ha encomanat una mica als jugadors del València, que no han trobat el punt de pausa necessari per asserenar-se en els últims metres i poder marcar el segon gol.

El Llevant ha tingut la seva millor ocasió a cinc minuts pel final, quan Koné ha rematat a l'àrea petita però el tir ha sortit fregant el pal de la porteria. El València, a la desesperada, ha intentat reaccionar i ha estat a punt d'aconseguir el gol, però primer el defensa Juanfran –desviant una pilota sobre la línia de gol– i després Alcácer, amb un cop de cap que ha aturat Munúa.

L'empat a 1 deixa un bon regust de boca al Llevant, que es manté en zona d'Europa League. Mentre el València continua tercer, però ja no té tan assegurada l'última plaça que dóna accés directe a la Champions.