Primera Divisió
Esports Futbol 08/05/2011

Empat salomònic entre el Mallorca i el Vila-real (0-0) tot i la hostilitat de l'afició local

Els aficionats mallorquinistes no obliden la polèmica de l'estiu quan el Vila-real els va 'prendre' la plaça d'Europa League als despatxos, però sobre el camp, els dos equips han donat per bo un resultat que els apropa als seus objectius

Efe
2 min
El jugador del Mallorca Cendrós lluita amb el del Vila-real Català.

PalmaEl Mallorca i el Vila-real han signat un empat salomònic a l'Iberostar Estadi que deixa els dos equips molt més a prop dels seus respectius objectius, la permanència en el cas dels balears, i la 'Champions', per part dels castellonencs.

La lluita pel control del centre del camp i les comptadíssimes arribades amb perill a les porteries van marcar el desenvolupament de la primera part, que va resultar estranya, també, per l'horari inèdit a Primera fixat pel partit, les dotze del migdia.

El Vila-real es va trobar amb un ambient molt hostil al Iberostar Estadi, amb una afició que no li perdona les gestions que va fer el club castellonenc per a disputar la Lliga Europa aprofitant que la UEFA havia exclòs el Mallorca pels seus problemes econòmics.

Va començar bé el "submarí groc", sense acusar ni l'horari ni el desgast d'haver jugat entre setmana davant el Porto. Els problemes que li va crear el seu rival els va resoldre amb eficàcia i a més, va tenir l'ocasió més clara amb un xut de Rossi (min. 18) que es va estavellar al pal.

El Mallorca va voler ser més vertical que el seu adversari, tenint en compte la gran qualitat que atresora el Vila-real al centre del camp, amb Senna, Cazorla i Borja Valero, aquest últim, exmallorquinista i blanc de les ires d'un sector de les grades.

Tot i que ho va intentar, l'equip de Michael Laudrup sol inquietar el meta Diego López amb una rematada de De Guzmán (min. 7), encara que en la segona part, Webó, va poder marcar, però va rematar de cap al costat en què es trobava el porter.

El porter argentí Germán Lux, substitut de l'israelià Dudú Aouate, lesionat, no va acusar la inactivitat i va respondre molt bé quan va ser exigit, sobretot, amb dos grans tret del brasiler Nilmar (min. 51 i 80).

El Mallorca, amb el japonès Aki en el lloc del francès Pereira, va prémer més a la represa i va obligar el Vila-real a retrocedir uns metres, a la recerca dels contraatacs sempre perillosos executats per Nilmar i Rossi.

Cani i Wakaso van reforçar el centre del camp visitant que, a mesura que els minuts passaven tenia més feina. Era evident que el Mallorca no es conformava amb l'empat, i va buscar el triomf amb gran decisió.

No obstant això, el Vila-real va respondre amb la mateixa moneda, equilibrant de nou les accions, fins a arribar al final del partit amb un repartiment de punts que deixa els dos equips més a prop dels seus respectius objectius.

0 - Mallorca: Lux; Cendrós, Nunes, Ramis, Ayoze; Pereira (Aki, min. 59) Martí, Joao Víctor (Pina, min. 70), De Guzmán; Nsue (Castro, min. 85) i Webó.

0 - Vila-real: Diego López, Mario Gaspar, Mateo Musacchio, Marchena, Català, Bruno, Borja Valero, Cazorla (Cani, min. 64), Marc (Wakaso, min. 53) Senna, Nilmar i Rossi (Kiko Olivas, min. 75)

Àrbitre: Paradas Romero (comitè andalús). Amonestar Martí.

Incidències: Iberostar Estadi davant uns 18.000 espectadors.

stats