1a divisió
Esports Futbol 16/12/2012

Ernesto Valverde dirigeix el primer partit a Mestalla contra el Rayo Vallecano

El tècnic ja ha dirigit tres partits però tots ells lluny de l'estadi valencianista (17 h, GolT i C+ Lliga)

Efe
2 min
Ernesto Valverde vol un València CF de Champions

ValènciaEl València torna per primera vegada a Mestalla des que el passat dia 1 va perdre amb la Reial Societat per 2-5, una derrota que va provocar la destitució de Mauricio Pellegrino. De manera que aquest diumenge, contra el Rayo Vallecano, Ernesto Valverde debutarà a l'estadi valencianista.

Els de Madrid li volen amargar l'estrena i viatgen amb la intenció de trencar la 'maledicció' que reflecteixen les estadístiques dels seus partits a Mestalla, amb onze derrotes i dos empats en els seus tretze visites.

Després de la traumàtica derrota davant la Reial, el València ha encadenat tres victòries, però totes elles lluny de casa i en tres competicions diferents, davant el Lilla a la Lliga de Campions i contra l'Osasuna, primer en Lliga i després a la Copa del Rei.

Encara Valverde només ha dirigit al València en els dos últims duels jugats al Sadar, l'equip suma tres partits consecutius sense rebre un gol, un factor determinant, donada l'escassa seguretat defensiva mostrada amb anterioritat.

Després d'aquesta reacció, des del si de l'equip es confia a sumar la victòria en els dos últims partits de Lliga de l'any, que es disputaran tots dos a Mestalla, per acabar al 2012 el més a prop possible de les posicions de Lliga de Campions, objectiu fonamental per al club.

Per aquesta trobada, el València no podrà comptar amb els jugadors lesionats Sergio Canales, Fernando Gago, Víctor Ruiz i Jeremy Mathieu.

El tècnic valencianista té previst realitzar l'últim entrenament aquesta tarda, després del qual donarà a conèixer la llista de convocats i se sabrà si finalment entren alguns jugadors 'tocats' com Héctor Valdez, Joao Pereira, Tino Costa i Vicente Guaita.

Després de dues derrotes consecutives en Lliga davant Osasuna, a domicili, i Saragossa, a casa, el Rayo sent l'obligació de puntuar per superar la barrera dels vint punts i assentar-se en la zona mitja de la taula, lluny del descens, del qual ara el separen set punts.

Per aconseguir un resultat positiu, el conjunt madrileny haurà de començar a recuperar les bones sensacions mostrades fa tres jornades contra el Mallorca i tornar a trobar la porteria contrària, ja que en els tres últims partits (Barcelona en Copa i Osasuna i Saragossa en Lliga) no ha marcat cap gol.

Paco Jémez, tècnic del Rayo, comptarà amb les absències per lesió de José Carlos i Rodri i amb la important baixa del migcampista asturià Javi Fuego, titular indiscutible a les seves ordres, que fins ara portava completats tots els minuts disputats en el campionat de Lliga. El seu substitut al mig del camp serà previsiblement Adrián González, encara que el ghanès Mohammed Abu també podria tenir la seva oportunitat.

Les novetat en l'onze estarà a l'extrem esquerre, que tot apunta que ocuparà el capità Francisco Medina 'Piti', absent l'última jornada per unes molèsties musculars. L'altre dubte estarà al lateral esquerre, lloc per al qual Jémez podria estar valorant la volta de José Manuel Casado, en detriment del planter Nacho Martínez.

stats